25086 vizualizări 26 dec 2017

„Cred că este foarte clar că nu mai este vorba că suntem doar noi şi nimeni altcineva. Întrebarea este de unde vin”, a declarat el. 

Fostul ofiţer a adăugat că obiecte zburătoare având capabilităţi extrem de avansate au fost văzute de foarte multe ori. 

Elizondo a precizat că mulţi piloţi le-au descris ca fiind că nave care se deplasau şi acţionau într-un mod care părea să fie peste cel a oamenilor. ”Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”, a mai spus el. 

Pentagonul a cheltuit 22 de milioane de dolari din bugetul Departamentului de Stat pentru derularea unui program care să investigheze OZN-urile, scriu jurnaliştii de la New York Times, care redau mai multe interviuri cu persoane implicate şi citează înregistrări pe care le-au obţinut în acest sens. Programul era coordonat de Luis Elizondo, unul dintre cei mai importanţi militari de intelligence ai SUA, cu un rol central în conducerea Pentagonului. 

Programul ar fi început în anul 2007 şi o parte importantă a acestuia este şi acum clasificată, majoritatea banilor mergând către o companie de cercetare aerospaţială condusă de un miliardar, prieten cu iniţiatorul programului, politicianul democrat Harry Reid. Acesta a spus, în luna mai, la CBS, că este „absolut convins că extratereştii există” şi că au vizitat Pământul cu ajutorul OZN-urilor. 

Autorităţile americane au cheltuit mai mult de 20 de milioane de dolari pe acest program înainte de a fi nevoite să-l închidă, atunci când a apărut necesitatea de a face economii. Dar cu toate că finanţarea a fost tăiată în 2012, oficialii ar fi continuat să investigheze relatările despre fenomene aeriene neobişnuite şi despre obiecte suspecte.

Reid, care s-a retras din Congres anul trecut, spune că a fost mândru de acest program: „Nu îmi este ruşine şi nici nu-mi pare rău că am pus pe picioare acest plan. Cred că e unul dintre lucrurile bune pe care le-am făcut în timpul mandatului meu, am făcut ceva ce nu se mai realizase până atunci”, a declarat acesta. 

Într-un răspuns pentru The Times, oficialii Pentagonului ai recunoscut în această lună existenţa unui asemenea program, insistând însă că el s-a încheiat în 2012. „S-a hotărât că există probleme care trebuie tratate cu prioritate şi care ar fi meritat finanţare suplimentară, aşa că schimbarea a fost în interesul deplin al Departamentului”, a transmis prin email purtătorul de cuvânt al Pentagonului. 

 

Citește și: