Ionela SAMOILĂ
947 vizualizări 19 oct 2012

Daily Mail scrie despre păţania unui pui de elefant de opt luni de la o rezervaţie din Kenya, care a rămas captiv într-un canal mlăştinos, sub privirile disperate ale lui Zombe, mama sa. O înregistrare video cu operaţiunea de salvare ce a urmat arată mobilizarea incredibilă a avut loc pentru salvarea puiului.

Reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia elefanţilor a trimis o echipă de salvare la faţa locului, însă a fost nevoie de trei oameni şi două maşini de teren pentru a scoate animalul din groapa adâncă de peste 1,5 metri.

Operaţiunea a fost îngreunată de prezenţa apei din canal, care a făcut ca pământul din jur să fie alunecos. Astfel, a fost nevoie de un autoturism cu tracţiune integrală pentru a lega frânghiile cu care a fost legat animalul.

Din fericire, puiul de elefant a fost tras în siguranţă la suprafaţă Ceea ce a urmat a fost cu adevărat emoţionant: mama şi puiul au alergat unul spre celălalt şi, pentru ca tabloul de familie să fie complet, celor doi li s-a alăturat şi partenerul lui Zombe.

Citește și: