Diana Marcu
48 vizualizări 10 nov 2010

Proprietară a unui imperiu media, care include un post de radio, un website, o televiziune, o revistă şi un show celebru care-i poartă numele, Oprah Winfrey domină topul femeilor de la Hollywood cu cele mai mari venituri obţinute în 2010. Cu 324 de milioane de dolari, ea le-a devansat pe alte celebrităţi precum Beyonce Knowles, Lady Gaga, Britney Spears sau Madonna. Realizatoarea de televiziune este urmată în topul Forbes de cântăreaţa Beyonce Knowles, care a câştigat 87 de milioane de dolari în 2010, poziţia a treia revenind unei alte cântăreaţe, Britney Spears, cu venituri de 64 de milioane de dolari - ceea ce dovedeşte că, în ciuda criticilor, steaua acesteia nu a apus.

Lady Gaga a ocupat poziţia a patra, cu venituri de 62 de milioane de dolari, în vreme ce Material Girl, Madonna, s-a clasat pe locul al cincilea, cu venituri de 58 milioane de dolari. Sandrei Bullock, singura actriţă din Top 10, cele două filme în care a jucat în ultima vreme - The Proposal şi The Blind Side - i-au adus nu numai un Oscar ci au şi propulsat-o pe locul al şaselea al topului, cu venituri de 56 milioane de dolari. Poziţiile următoare au fost ocupate, în ordine, de realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres (55 milioane de dolari), cântăreţele Miley Cyrus (48 milioane de dolari) şi Taylor Swift (45 milioane de dolari) şi de judecătoarea Judith Sheindlin, prezentatoarea show-ului "Judge Judy" (45 milioane de dolari).

La începutul anului, Oprah Winfrey s-a situat în fruntea unui alt top realizat de revista Forbes - al prezentatorilor de televiziune cu cele mai mari venituri -, graţie emisiunii sale "Oprah Winfrey Show", care i-a adus venituri de 315 milioane de dolari, depăşindu-i de departe pe ceilalţi prezentatori şi moderatori prezenţi în Top 5 - David Letterman, Jay Leno, Conan O'Brian. Realizatoarea de televiziune este unul dintre cei mai bogaţi americani, cu o avere estimată, în 2010, de revista Forbes la circa 2,4 miliarde de dolari.

Citește și: