Să se căsătorească: permisiunea de a se căsători trebuie să fie garantată de un „wali” sau un „gardian” personal. Femeile care îşi doresc să se mărite cu un străin trebuie să obţină aprobarea să facă acest lucru din partea ministrului de Interne, iar căsătoria cu un cetăţean care nu este musulman este extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă. 
 
Să-şi deschidă un cont bancar: cu toate că în acest moment există câteva locuri de muncă pe care femeile din Regatul Arabiei le pot ocupa fără să le ceară voie bărbaţilor, acestea nu pot avea propriul cont bancar prin care să-şi controleze finanţele, fără permisiunea soţilor sau tutorilor. 
 
Dreptul la un proces echitabil: în sistemul legislative din Arabia Saudită mărturia unei femei valorează doar jumătate din cea a unui bărbat. De asemenea, femeile primesc jumătate din partea lor de moştenire, în cazul împărţirii averii familiei. 
 
Să călătorească: paşaportul şi documentele de identificare pot fi obţinute doar cu permisiunea unui bărbat, asta şi pentru că, de obicei, femeile nu au voie să iasă din casă neînsoţite. 
 
Să se îmbrace cum vor: îmbrăcatul hainelor care să le facă mai frumoase este ilegal, încurajându-se mai degrabă vestimentaţia şi machiajul modeste. O haină lungă până în pământ trebuie purtată în public de femei pe deasupra hainelor, cu toate că în ultimii ani regulile referitoare la culoarea podoabele şi la modul de purtare a valurilor sunt mai permisive. 
 
Să interacţioneze cu bărbaţii: conversaţiile şi timpul petrecut cu bărbaţii care nu fac parte din familie sunt extreme de limitate. În public, în restaurant, universităţi şi în alte spaţii există o zonă numită „zonă de familie”, dar şi una rezervată doar cetăţenilor de sex masculin. 
 
Să apeleze la proceduri medicale extreme de importante: chiar şi operaţiile şi tratamentele de care depinde viaţa lor sunt condiţionate de semnătura unui bărbat din familie. 
 
Să deţină custodia copiilor: în caz de divorţ, femeile pot să primească custodia copiilor doar până când băieţii împlinesc şapte ani, iar fetele nouă.  
 
 

Citește și: