Silviu Bănilă
21 vizualizări 29 oct 2014

Orăşelul poartă numele lui Emory Johnson, fostul proprietar al morii de bumbac din centru. În anii '60, acesta a fost cumpărat de mogulul din industria aerospaţială Raymond Schmitt, care a dorit să-l transforme într-o atracţie turistică. Schmitt a restaurat o parte din clădiri, pentru a-i reda oraşului imaginea din anii 1800. Proprietatea cuprinde în prezent o vilă originală, construită în stil italian, un pod acoperit, o tavernă şi alte case.

Potrivit money.cnn.ro, după ce s-a certat cu autorităţile din oraşul vecin East Haddam pe fondul „congestionării” zonei, Schmitt a renunţat la procesul de renovare în 1994 şi a murit după câţiva ani. Oraşul a rămas gol şi persoanele pasionate de supranatural spun că spiritul lui Schmitt încă mai bântuie străzile acestuia.

Moştenitorii lui Schmitt au vândut sute de obiecte care i-au aparţinut milionarului, inclusiv caleaşca, mobila şi o barcă cu aburi. În 2008, clădirile şi terenul au ajuns în proprietatea unui dezvoltator hotelier, care a intenţionat să deschidă acolo un cămin pentru bătrâni. Investitorul a renunţat la afacere pe fondul lipsei unei infrastructuri adecvate. De câţiva ani, oraşul este administrat de un singur om. Cei care doresc să cumpere oraşul-fantomă din Connecticut ar trebui să scoată din buzunar cel puţin 800.000 de dolari. În trecut, oraşul a fost scos la vânzare pentru trei milioane de dolari. Există şi un preţ pentru rezervare, dar organizatorii licitaţiei - care se va încheia la 30 octombrie - nu au dorit să-l divulge. 

Citește și: