Ioana NICOLESCU
11448 vizualizări 2 ian 2012

Faţă de anul trecut, când criticii dădeau drept câştigător fie filmul "Reţeaua de socializare", fie pelicula "Discursul Regelui", anul acesta nu există un favorit clar la premiile Oscar, pentru că filmele care ar putea fi nominalizate anul acesta sunt foarte diferite şi au subiecte atipice.

Portalul IndieWire a făcut o listă cu filmele favorite la Oscar în 2012. La categoria Cel mai bun film ar putea fi nominalizate următoarele pelicule:

Primul film mut din ultimii 80 de ani, The Artist, se află pe această listă. Povestea are loc între anii 1927 şi 1932, când are loc tranziţia de la filmul mut la cel sonor. Un mare actor de la Hollywood, care şi-a câştigat renumele prin rolurile sale din filme mute, nu poate să se adapteze noii cinematografii şi pierde totul. Între timp, o tânără admiratoare din zilele lui de glorie, pe care a ajutat-o să îşi facă un drum în industra filmului, ajunge o mare vedetă la Hollywood.

Drama The Descendants, în care joacă George Clooney, este foarte apreciată de critici şi cel mai probabil va fi nominalizată la categoria Cel mai bun film. Pelicula spune povestea unei familii în care mama a două fete se află în comă la spital. Tatăl fetelor (George Clooney), care până atunci nu şi-a luat foarte în serios rolul de părinte, trebuie să aibă grijă de ele şi să le pregătească sufleteşte pentru moartea mamei lor.

Hugo este primul film 3D al regizorului Martin Scorsese şi spune povestea fantastică a lui Hugo Cabret, interpretat de Asa Butterfield, care trăieşte într-un loc secret dintr-o gară. Tânărul încearcă să găsească o cheie în formă de inimă care deschide un automat misterios pe care i l-a lăsat moştenire tatăl său. Automatul este un robot mecanic care scrie.

Un alt film favorit la Oscar este the Help, în care o autoare din anii '60 scrie o carte despre ce înseamnă să fii servitoare în sudul Statelor Unite.

Un alt film care ar putea fi nominalizat la Oscar este Midnight in Paris, regizat de Woody Allen. Filmul spune povestea lui Gil, interpretat de Owen Wilson, un scriitor de succes de la Hollywood care vizitează capitala Franţei împreună cu soţia şi socrii săi. În Paris, Gil ajunge să fie trimis înapoi în timp, în anii '20, unde cunoaşte personalităţi precum Salvador Dali, Ernest Hemingway sau Pablo Picasso.

Conform Hollywood Reporter, la categoria Cel mai bun actor favoriţii sunt:

George Clooney pentru rolul său din the Descendans, unde joacă rolul unui tată care trebuie să aibă grijă de copiii lui, fiindcă mama lor se află în comă la spital.

Leonardo DiCaprio în J.Edgar, film regizat de Clint Easwood care redă povestea carierei directorul FBI-ului - J. Edgar Hoover. Criticii l-au lăudat pe DiCaprio pentru maniera în care a interpretat rolul.

Actorul francez Jean Dujardin ar putea fi nominalizat pentru prestaţia sa din filmul mut "The Artist", care a fost un adevărat succes.

Michael Fassbender a fost apreciat de critici pentru rolul său din filmul "Shame", unde îl joacă pe newyorkez-ul Brandon Sullivan, un bărbat care nu-şi poate controla pornirile sexuale.

Un alt favorit al Oscarurilor de anul acesta este Brad Pitt pentru rolul său din filmul Moneyball, care a fost foarte apreciat de critici şi de public.

Pentru categoria Cea mai bună actriţă, the Hollywood Reporter scrie că printre favorite se numără şi Glenn Close pentru rolul său din Albert Nobbs, unde joacă o femeie care s-a deghizat în bărbat fiindcă în societatea vremii, femeile aveau foarte puţină libertate.

Viola Davis ar putea fi nominalizată la categoria pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din The Help.

O altă favorită pentru Oscar este acriţa Michelle Williams care a jucat rolul lui Marilyn Monroe în My Week with Marilyn. Williams a fost foarte apreciată pentru modul delicat şi emoţional în care a interpretat-o pe Marilyn Monroe.

A devenit deja o tradiţie a Academiei Americane de Film să o nominalizeze pe Meryl Streep, care anul acesta ar putea să câştige Oscarul pentru rolul său din The Iron Lady unde o joacă pe Doamna de Fier a Marii Britanii. Streep a fost, ca întotdeauna, foarte apreciată pentru talentul său actoricesc remarcabil.

Actriţa Tilda Swinton ar putea fi nominalizată pentru rolul său din filmul We need to talk about Kevin, o adaptare a romanului cu acelaşi nume scris de Lionel Shriver şi publicat în 2003. Tilda Swinton joacă rolul mamei unui adolescent care a comis un masacru la liceul său şi care şi-a omorât tatăl şi sora mai mică.

Citește și: