Ioana Nicolescu
1028 vizualizări 4 ian 2012

Cea de-a 84-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc în data de 26 februarie la Teatrul Kodak din Hollywood. Festivitatea va fi difuzată în direct pe tot teritoriul Statelor Unite de către postul de televiziune ABC.

Iniţial, actorul Eddie Murphy ar fi trebuit să prezinte gala, însă a refuzat după ce regizorul american Brett Ratner, care se ocupa de spectacol, a demisionat. Ratner a stârnit un scandal fiindcă i-a jignit pe homosexuali când a vorbit despre repetiţiile pentru gală.

Billy Crystal este cel care l-a înlocuit pe Eddie Murphy. Aceasta este a noua oară când actorul american prezină Oscarurile, ultima dată fiind în 2004 scrie BBC.

În data de 14 iunie 2011, preşedintele Academiei Americane de Film, Tom Sherak, a anunţat o serie de schimbări în cadrul categoriilor de la decernarea premiilor din 2012. Categoria "Cel mai bun film" va avea între cinci şi zece nominalizări şi nu un număr fix ca înainte. În plus, categoria "Cel mai bun film de animaţie" a devenit una permanentă şi nu va mai dispărea din seria categoriilor de la Oscar dacă nu sunt suficiente filme nominalizate.

De asemenea, la categoria "Cel mai bun film documentar" vor putea intra documentare care au apărut în cinematografe între 1 septembrie 2010 şi 31 decembrie 2011. Nominalizările de la caterogia "Cele mai bune efecte vizuale", care va include anul acesta cinci filme, vor fi anunţate cu 10 săptămâni înainte de anunţul oficial al tuturor nominalizărilor.

Citește și: