Aura STAN
2508 vizualizări 27 feb 2012

Cristopher Plummer, artistul în vârstă de 82 de ani de a luat Oscarul pentru ,,cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţia sa remarcabilă din "Beginners". Născut în Canada, în 1929, acesta şi-a început cariera actoricească la Montreal, oraşul său natal. Cu toate acestea, abia în 1954 a urcat pe o scenă, la New York, după care a avut mai multe apariţii pe Broadway. S-a impus mai ales ca actor de teatru, fiind una dintre figurile marcante ale Teatrului Naţional din Anglia şi al Festivalului Stratford, din Canada. În plus, acesta nu şi-a neglijat studiile, obţiinând un doctorat în arte la New York. În 1968, plummer a fost onorat de Reginei Elisabeta a Marii Britanii, cu titlul de cavaler al Ordinului canadian, cel mai inalt titlu de onoare al acestei ţări.

L-a întruchipat pe jurnalistului TV Mike Wallace iîn "The Insider" şi pe F. Lee Bailey în producţia TV "American Tragedy", produsă de NBC.
A primit numeroase premii atât în Canada, cât şi în Marea Britanie, SUA, sau Austria. Este dublu laureat al premiilor Tony şi Emmy.

Jurnaliştii americani susţin că anul trecut a fost unul care a reluat în mare parte teme şi motive din producţiile cineamatografice ale anului 2010, dar nu au lipsit totuşi elementele de noutate. Tocmai de aceea, filmele incluse în listă au toate şansele de a lua un Oscar, în cadrul celei de-a 84-a ediţie de a premiilor, care va avea loc pe 26 februarie la Kodak Theatre, în Los Angeles.

 

Citește și: