Florin Badescu - Mediafax
1038 vizualizări 20 feb 2013

Nominalizaţii la premiile OSCAR 2013 ce nu vor reuşi să câştige mult râvnita statuetă aurie decernată de Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) nu vor pleca acasă cu mâna goală, ci vor primi pungi cu cadouri în valoare de 45.000 de dolari, informează Reuters.

Compania de marketing Distinctive Assets, cu sediul la Los Angeles, va înmâna, ca în fiecare an, tradiţionalele pungi cu cadouri "Everyone Wins at the Oscar Nominee Gift Bag", în valoare de aproximativ 45.000 de dolari, talentaţilor actori, cineaşti şi muzicieni care au fost nominalizaţi la premiile OSCAR 2013, dar care nu au câştigat trofeul, au anunţat marţi reprezentanţii acestei firme.

Printre obiectele care se află în aceste pungi cu cadouri, cunoscute şi sub denumirea "swag bags" ("cadouri de consolare"), se numără vouchere pentru vacanţe în Australia, Hawaii şi Mexic, sesiuni de pregătire sportivă cu antrenori profesionişti, prezervative, o sticlă cu tequila, pantofi de tenis cu decoraţiuni realizate manual, programări la cabinetele de înfrumuseţare, dar şi dispozitive informatice de "controlare a porţiilor alimentare" pentru aceia care îşi supraveghează siluetele, au precizat într-un comunicat reprezentanţii companiei Distinctive Assets.

Academia de film americană a renunţat la oferirea unor coşuri cu cadouri prezentatorilor şi artiştilor invitaţi la gala premiilor Oscar, în 2007, după ce această practică a făcut obiectul unei anchete iniţiate de autorităţile fiscale americane.

Vedetele care primesc cadouri şi vacanţe gratuite la diverse gale trebuie să le declare în formularele lor pentru fiscul american, la rubrica "venituri", şi să plătească impozitele aferente acestor daruri.

Deşi pungile cu cadouri oferite de compania Distinctive Assets nu sunt aprobate de Academia de film americană, această firmă din Los Angeles oferă astfel de daruri de consolare de 11 ani deja. Pungile sunt livrate nominalizaţilor care nu au câştigat PREMIUL OSCAR direct la domiciile lor sau prin intermediul agenţilor acestora.

Pungile de consolare din acest an includ şi un sistem de filtrare a apei, şedinţe de acupunctură şi aromaterapie, un sejur de o săptămână într-o clinică specializată în fitness şi slăbit şi un abonament de un an la serviciul VIP al aeroportului Heathrow din Londra.

Şi copiii nominalizaţilor necâştigători primesc daruri: ei se pot distra într-un program profesionist, destinat doar celor mici, în cadrul căruia iau lecţii într-o serie de discipline din lumea circului.

Premiile OSCAR 2013, considerate cele mai înalte distincţii din industria cinematografică americană, vor fi decernate duminică seară, la Los Angeles.

Citește și: