Gandul.info
Ana Obretin - Mediafax
238 vizualizări 9 aug 2018

Gala de anul acesta, de pe 4 martie, a durat aproape patru ore şi a avut cea mai slabă audienţă din istorie - 26,5 milioane de telespectatori.

Pentru 2019, organizatorii intenţionează să scurteze show-ul la trei ore. Pentru a premia câştigătorii tuturor celor 24 de statuete, unele categorii vor fi prezentate în pauzele publicitare, iar momentele importante vor fi editate şi difuzate ulterior în cadrul ceremoniei. ”Vrem să producem un show antrenant de trei ore şi să oferim o gală a Oscarurilor mai accesibilă pentru telespectatorii noştri din întreaga lume", anunţă Academia Americană de Film într-un mesaj adresat cinefililor.

Noul premiu, pentru cel mai bun film popular, a fost creat pentru a răspunde criticilor de peste zece ani, potrivit cărora Academia americană onorează mai mult peliculele de artă, cu o audienţă limitată. Deocamdată, nu au fost oferite detalii despre modul în care vor fi definite filmele populare.

De asemenea, din 2020, gala va avea loc mai devreme, pe 9 februarie. Data galei de anul viitor a fost menţinută pe 24 februarie. Schimbarea a fost operată după ce mai mulţi reprezentanţi ai industriei s-au plâns că Gala Oscar are loc la aproape două luni distanţă de Gala Globurilor de Aur, sezonul premiilor hollywoodiene devenind un maraton de rochii, sclipici şi stres.

”Modificările Galelor Oscar sunt gata. Iată ce trebuie să ştiţi: am pregătit o nouă categorie pentru cel mai popular film, am stabilit galele din 2020 mai devreme: notaţi-vă în calendar data de 9 februarie, plănuim o gală mai accesibilă pentru toată lumea, trei ore de transmisiune TV”, anunţă pe Twitter, Academia de film americană.

Change is coming to the #Oscars. Here's what you need to know:

- A new category is being designed around achievement in popular film.
- We've set an earlier airdate for 2020: mark your calendars for February 9.
- We're planning a more globally accessible, three-hour telecast. pic.twitter.com/oKTwjV1Qv9

— The Academy (@TheAcademy) August 8, 2018

Noile măsuri au stârnit deja critici, unii sugerând că este posibil ca pelicule cu încasări foarte mari, precum "Pantera neagră/ Black Panther", de Ryan Coogler, să nu mai fie incluse şi la categoria "cel mai bun film", ci doar la "cel mai bun lungmetraj popular".

”Categoria celui mai popular film la Oscar este o insultă. Acestea nu sunt premiile MTV”, scrie un utilizator pe Twitter.

The Popular Film Category at the #Oscars is an insult. This is not the MTV Awards.

— The Oscar Predictor (@OscarPredictor) August 8, 2018

”Succesul fără precedent al filmului ”Pantera Neagră” este o realizare remarcabilă pentru producătorii afro-americani. Oscar: Hai să facem o nouă categorie inferioară, ca să nu le dăm premiul pentru cel mai bun film”, este reacţia postată pe Twitter a unui fan al filmului.

Iată o selecţie cu câteva din cele mai simpatice momente din Gala Oscar 2017.

Foto: Hepta

Citește și: