4801 vizualizări 30 mai 2012

PETER CARL FABERGÉ, bijutierul rus care dă numele OUĂLOR FABERGÉ, este omagiat de GOOGLE, pe 30 MAI 2012, printr-un logo special.

Tatăl lui PETER CARL FABERGÉ era bijutier, iar el a preluat afacerea acestuia, după moartea sa.

OUĂLE FABERGÉ sunt printre cele mai scumpe şi apreciate bijuterii din întreaga lume, fiind preferate de numeroşi bogătaşi sau feţe regale, printre care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

CASA FABERGÉ nu a mai avut o reprezentanţă în Marea Britanie de mai bine de un secol, dar un nou magazin s-a deschis în noiembrie 2011. Cei care vor trece de acum pragul magazinului cu faţadă de culoare liliacului şi schele din aur, vor putea achiziţiona printre altele şi celebrele ouă încrustate în aur, pe care ţarii Alexandru al III-lea şi Nicolae al II-lea le ofereau de Paşti soţiilor şi mamelor lor.

Cum era de aşteptat, bijuteriile au preţuri pe măsura renumelui, preţul unui pandantiv cu diamante ridicându-se la peste 40.000 de lire, în timp ce un ceas cu brăţară din aur alb şi încrustaţii de diamante ajunge la 35.158 de lire. Magazinul londonez s-a închis odată cu izbucnirea Primului Război Mondial, scrie Daily Mail.

PETER CARL FABERGÉ şi pasiunea Reginei Elisabeta a II-a pentru bijuteriile în formă de OUĂ FABERGÉ - CITEŞTE MAI MULTE AICI.

Citește și: