Mădălina CHIŢU
3692 vizualizări 9 nov 2011

Medicii ortopezi spun că odată cu venirea frigului tot mai multe persoane acuză dureri de articulaţii, semne care anunţă prezenţa unei afecţiuni reumatice. Medicamentele antiinflamatoare reprezintă tratamentul alopat împotriva acestor boli. Însă specialiştii spun că există o alternativă care redă mobilitatea şi diminuează durerile încă de la prima şedinţă.

Ozonoterapia este terapia care ajută la vindecarea afecţiunilor reumatice, a artrozelor şi a lombosciaticei.

Dr. Hancu Iurie, medic spercialist Ortopedie, de la o clinică privată din Capitală, susţine că acest tratament ajută la intensificarea circulaţiei sangvine şi eliminarea rezidurilor metabolice.

"Orice ţesut vătămat prezintă o oxigenare slabă. Cu ajutorul ozonoterapiei, bazată pe un amestec de oxigen şi ozon, ţesutului i se oferă, la nivel celular, elementul vital, esenţial pentru reparaţie şi revenire la starea de normalitate, de sănătate. Trebuie menţionat faptul că acest tip de terapie poate fi aplicat cu succes în tratamentul oricărui sindrom dureros. Terapia oxigen - ozon nu generează alergii sau intoleranţe şi nu are reacţii adverse", a declarat dr. Iurie.

Peste 30% din europeni suferă de boli reumatice

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că peste 30% din populaţia adultă a Europei suferă de boli reumatice, care sunt dealtfel cele mai frecvente afecţiuni cronice întâlnite pe continent. Cifrele din România indică faptul că aproape 20% din totalul consultaţiilor din medicina primară sunt generate de bolile reumatice.

Cum acţionează ozonoterapia

Tratament stimulaeză regenerarea organică la nivel celular. Ozonoterapia ajută, în acelaşi timp la eliminarea toxinelor acumulate în interiorul corpului, la reducerea inflamaţiilor, la reglarea PH-ul şi imbunătăţeşte circulaţiei sângelui.

În cazul bolilor reumatologice, discopatii, herniei de disc sau a afecţiunilor inflamatorii ale articulaţiilor eficienţa terapeutică ridicată se datorează acţiunii antiinflamatorii, antialgice, miorelaxante, condroprotectoare şi de refacere a funcţiei articulare şi acţiunii reparatorie asupra terminaţiilor nervoase periferice.

Medicii spun că ozonoterapia acţionează perfect asupra cauzelor afecţiuniilor reumatice. Printre principalele efecte benefice ale ozonului se numară oxigenarea masivă a ţesuturilor afectate de inflamaţie şi durere, intensificarea circulaţiei sangvine şi eliminarea rezidurilor metabolice şi a toxinelor din articulaţiile aflate în suferinţă. De asemenea, acest tratament asigură blocarea secreţiei substanţelor care autoîntreţin inflamaţia şi durerea, stimulază mecanismele reparatorii în organism, crescând mobolitatea.

Rezultatele benefice se resimt după prima şedinţă

"Datorită acţiunii sale de ameliorare a metabolismului şi de protejare a vaselor sanguine ozonoterapia este eficientă şi recomandată în tratamentul complicaţiilor diabetului zaharat, pentru prevenirea şi stoparea fenomenelor de îmbătânire a organismului, pentru creşterea perfomanţelor fizice şi intelectuale", a mai declarat Dr. Hancu Iurie.

O şedinta de ozonoterapie durează între 15-20 de minute. Efectele încep să se resimtă încă de la prima şedinţă, dar medicii recomandă pentru început o cură de 12 şedinţe. Specialiştii recomandă ca pacientul să revină pentru două-trei şedinţe pe lună. Preţul unei cure de ozonoterapie este de 50 lei.

Citește și: