Laura Cojocaru
678 vizualizări 2 apr 2019

Wynter Seymour este în aceeaşi situaţie cu Albert Einstein, relatează The Mirror. Fetiţa de şapte ani suferă de un sindrom extrem de rar care îi determină părul să o ia razna.

Când s-a născut, Wynter era brunetă, dar, din cauza sindromului părului nepieptănat, părul fetiţei s-a făcut blond şi s-a ridicat.

Sunt mai puţin de 100 de cazuri în toată lumea.

„Când merge la şcoală îi prind părul într-o coadă. Arată ca un troll. Nu pot să-i fac nimic la păr. Nu stă aşezat nicicum”, povesteşte mama fetiţei.

„Deseori o poreclim Chucky, pentru că are părul ca păpuşa celebră. De Halloween chiar am costumat-o în Chucky”

 

Pare că se bucură de toată această atenţie. Este o fetiţă cu foarte multă încredere în sine.

Sindromul a început şă-şi facă simţită prezenţa, pe vremea când fetţa avea trei ani.

 Sindromul părului de nepieptănat este o condiţie extrem de rară, raportată doar în 100 de cazuri din întreaga lume, făcând ca părul să pară „electrizat”. Unii susţin că şi Albert Einstein ar fi avut această condiţie, dar este doar o speculaţie.

La baza sindromului se află o condiţie genetică, iar cei cu aceasta au un păr lucios, uscat şi creţ, cu o culoare deschisă, de la blond la argintiu. De asemenea, părul stă desprins de scalp şi este dificil de pieptănat, scrie Descoperă.ro.

Copiii cu acest sindrom nu au firul de păr circular, ci plat, triunghiular sau în formă de inimă, ca rezultat al mutaţiilor genetice. Gena care dă condiţia este recesivă, ceea ce înseamnă că un copil trebuie să o moştenească de la unul dintre părinţi.

 

 

 

 

 

Citește și: