31 vizualizări 12 mar 2008

Părinţii ar trebui să aibă discuţii repetate cu copiii lor în legătură cu „aspectele” sexuale. Această strategie este de preferat în locul unei singure „mari discuţii”. Părinţii care discută sistematic cu copiii lor despre viaţa sexuală au un impact mult mai mare decât cei care discută sporadic. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea din California cu participarea a 312 copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani.

S-a observat că, cu cât un părinte discuta mai des cu copilul lui, cu atât relaţia lor este mai apropiată. De asemenea, s-a observat că, dacă un părinte vorbeşte mult cu copilul lui, cel din urmă nu va avea reţinerea să discute despre subiecte sensibile, precum masturbarea, senzaţiile sexuale sau reproducerea.

Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de un an şi s-a observat câte subiecte sexuale au fost discutate de părinţi cu copii. Studiul a mai relevat faptul că mamele discută de două ori mai mult cu copiii decât taţii.

Cea mai importantă concluzie a fost aceea că acei copii ai căror părinţi discutau cu ei alegeau să facă sex, prima dată, la o vârstă mai mare şi protejat. (Ş.C.)

Citește și: