220 vizualizări 5 apr 2013

DJ-ul Paul Kalkbrenner, artistul Benga şi formaţiile NOHA şi Şuie Paparude vor concerta la Festivalul Peninsula, care va avea loc între 18 şi 21 iulie, la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX

Conform unui comunicat de presă transmis, vineri, de organizatorii Festivalului Peninsula, DJ-ul Paul Kalkbrenner, un artist care a pus bazele dubstep-ului - Benga, formaţiile NOHA, Şuie Paparude şi Ocho Macho, o trupă de muzică live din Ungaria, se numără printre atracţiile festivalului care va avea loc, între 18 şi 21 iulie, pe Valea Gârbăului din Cluj-Napoca.

Astfel, DJ-ul berlinez Paul Kalkbrenner va reveni, în 18 iulie, în România, după şase ani de absenţă. El a devenit cunoscut după succesul filmului "Berlin Calling" (2008), prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, film în care a jucat rolul principal şi pentru care a semnat coloana sonoră. "Sky and Sand", single-ul de pe coloana sonoră amintită, a rămas 121 de săptămâni în topuri, stabilind astfel un nou record. Kalkbrenner va fi prezent la Peninsula în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, "Guten Tag" (2012).

Unul din fondatorii genului dubstep, britanicul Benga, adică Beni Adejumo, este cunoscut şi ca membru al "Magnetic Man", prima supertrupă de dubstep din lume. El va concerta la Peninsula în 19 iulie, prezentându-şi al doilea album solo, "Chapter 2".

Trupa NOHA - Noise of Human Art, condusă de saxofonistul din Praga Philip Noha, va reveni pentru a patra oară consecutiv la Festivalul Peninsula, în 20 iulie.

Considerată cea mai bună formaţie de muzică electronică din România, Şuie Paparude va concerta pentru a zecea oară la Festivalul Peninsula. Astfel, în 18 iulie, participanţii la festival vor avea ocazia să sărbătorească alături de Michi, Dobrică şi Bean 20 de ani de Şuie Paparude.

Trupa Ocho Macho din Ungaria este cunoscută mai ales pentru piesa "Jó nekem" ("Îmi e bine"), adoptând un stil care îmbină reggae, ska, latin şi punk, şi va concerta pentru prima dată în România, în 21 iulie.

La Festivalul Peninsula vor mai concerta Kaiser Chiefs (Marea Britanie), Ska-P (Spania), Utah Jazz & Stamina MC (Marea Britanie) şi The Sweet Life Society (Italia).

Festivalul Peninsula va avea loc, între 18 şi 21 iulie, în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului.

Biletele pot fi achiziţionate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu şi eventim.de, precum şi în reţeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente, în funcţie de opţiunea privind folosirea camping-ului şi a facilităţilor aferente. Până în 14 iunie, preţul unui abonament fără campare este de 150 de lei, iar apoi, până în 17 iulie, el costă 180 de lei, iar la faţa locului poate fi achiziţionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilităţile de campare costă 180 de lei (până în 14 iunie), 210 lei (până în 17 iulie), respectiv 240 de lei (la faţa locului). Biletul de o zi costă 50 de lei până în 14 iunie, apoi 70 de lei până în 17 iulie şi 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

În 13 aprilie, la Cluj Arena va avea loc o petrecere de promovare a Festivalului Peninsula şi a Festivalului Delahoya, avându-l ca invitat special pe Timo Maas, cunoscutul DJ care mixează pentru prima oară la Cluj-Napoca.

Citește și: