Ionela SAMOILĂ
162 vizualizări 19 oct 2012

O organizaţie din SUA susţine că a pus la punct un proiect care va furniza primele dovezi video despre existenţa personajului Bigfoot, graţie unui avion nedetectabil ce va filma deasupra munţilor din California, în căutarea misterioasei creaturi.

Daily Mail scrie că proiectul Falcon pretinde că este primul care va încerca să dovedească existenţa umanoidului asemănător maimuţelor, ce ar trăi în pădurile din vestul Americii de Nord.

Potrivit reprezentanţilor companiei, nava Aurora Mk II prezintă aceleaşi avantaje ca un elicopter, cu diferenţa că va putea fi camuflat şi manevrat cu uşurinţă, iar proiectul ar putea costa vreo câteva sute de milioane de dolari.

Iniţiatorul proiecului Falscon, William Barnes, care susţine că a mai văzut celebrul animal şi în 1997, speră ca de această dată să surprindă imagini cu acesta, devenit deja un mit printre americani.

Nava Aurora se va deplasa cu ajutorul unui sistem de propulsie automată şi va dispune de camere cu infraroşu, precum şi de senzori de detectare a mişcării.

Până acum a mai existat o înregistrare video în care apare un Bigfoot, realizată de Roger Patterson, în anul 1967, tot pe teritoriul Californiei, însă autenticitatea acesteia a fost pusă mereu la îndoială. 

Citește și: