Laura HOLBAN
2027 vizualizări 15 ian 2012

Elevii unui liceu din Texas, SUA, s-au revoltat împotriva deciziei consiliului şcolii de a scoate toate uşile exterioare de la toalete, măsură justificată prin faptul că astfel elevii vor fi mai protejaţi, potrivit Huffington Post.

Mai mulţi elevi spun însă că resimt această măsură ca pe o încălcare a intimităţii şi susţin că adevăratul motiv pentru scoaterea uşilor este prevenirea relaţiilor sexuale.

Reprezentanţii consiliul liceului McKinney North au infirmat aceste zvonuri, susţinând că prin această măsură se încearcă evitarea situaţiilor în care elevii se închid în băi, spaţiu unde se pot certa sau pot fi agresaţi fără ca profesorii lor să afle acest lucru. "De câţiva ani am tot discutat această măsură. Elevii cred că am scos uşile ca să împiedicăm întreţinerea de relaţii sexuale în băi, însă acest lucru este departe de adevăr", a declarat Cody Cunningham, purtătorul de cuvânt al şcolii.

Elevii susţin că decizia scoaterii uşilor vine la scurt timp după ce doi elevi din clasa a IX-a au fost prinşi făcând sex într-o baie, însă oficialii şcolii infirmă această incident. În ciuda protestelor elevilor şipărinţilor acestora, membrii consiliului neagă că această măsură ar invada intimitatea copiilor dat fiind că toaletele oricum nu se accesează direct de pe holul şcolii. În plus, Cunningham a explicat cum măsuri asemănătoare se iau odată cu construirea noilor şcoli şi chiar şi în aeroporturi.

Citește și: