34 vizualizări 11 sep 2008

Rezolvarea problemelor dificile duce la creşterea poftei de mâncare, tocmai de aceea persoanele care gândesc intens se îngraşă, susţin cercetătorii canadieni. Aceştia au mai constatat că elevii care doresc să obţină performanţe din punct de vedere educaţional au un apetit mult mai ridicat decât cei care nu aleargă după note mari.

Canadienii au constatat că în urma unor analize ale sângelui, creierul are nevoie de o cantitate mai mare de glucoză şi de insulină. După terminarea procesului de gândire, creierul se relaxează, iar sângele înregistrează un nivel mult prea scăzut de glicemie. Cercetătorii au invitat peste 200 de persoane la un test de inteligenţă de nivel mediu. După rezolvarea testului, voluntarii erau invitaţi la masă, de unde îşi puteau alege tot ce îşi doreau. Specialiştii au constat că majoritatea şi-au umplut farfuriile, pe care le-au terminat într-un timp destul de scurt.

Totodată, cercetătorii canadieni au mai observat că solicitarea creierului creează o poftă nebună de ciocolată sau de orice fel de dulciuri. Specialiştii menţionează că voluntarii au avut nevoie de ciocolată pentru a-şi stabili nivelul de glucoză din sânge. De asemenea, persoanele care sunt supuse unui proces de gândire preferă să mănânce carne de porc şi peşte.

Citește și: