Ionela SAMOILĂ
923 vizualizări 20 oct 2012

Tinerii care îşi pierd virginitatea târziu au şanse mai mari să fie fericiţi în relaţii romantice pe viitor, se arată într-un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Texas at Austin, citaţi de Hufington Post.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care aşteaptă mai mult timp până la prima experienţă sexuală au mai puţine şanse să se căsătorească şi ajung să aibă mai puţini parteneri în viaţa de adult. Însă cei care reuşesc să-şi facă o relaţie au mai multe şanse să fie fericiţi, spre deosebire de adulţii care şi-au pierdut virginitatea la o vârstă fragedă.

"Oamenii care îşi explorează sexualitatea la o etate la care au atins deja maturitatea emoţională, îşi dezvoltă mai bine capacitatea de a gestiona relaţiile afective din viaţa de adult decât cei care şi-au început viaţa sexuală în adolescenţă", a explicat Paige Harden, autoarea studiului, într-un text publicat pe site-ul Universităţii din Texas.

Cercetarea a fost realizată pe baza unor date colectate de la 1.659 de persoane, care au fost monitorizate de la vârsta de 16 ani la 29 de ani. Aceştia au fost împărţiţi în două categorii: cei care şi-au pierdjut virginitatea de timpuriu (între 15 şi 19 ani) şi cei care au început să facă sex mai târziu, după vârsta de 19 ani.

Odată cu trecerea anilor, s-a dovedit că cei care şi-au pierdut virginitatea mai târziu au şanse să dezvolte relaţii solide şi să fie mai fericiţi la maturitate. Acum cercetătorii trebuie să afle care sunt procesele psihologice care duc la manisfestarea acestor predispoziţii.

Citește și: