15 vizualizări 5 oct 2007

Persoanele căsătorite trăiesc mai mult decât cele celibatare, văduve sau divorţate, a stabilit un studiu realizat de Oficiul naţional de statistică (ONS) din Marea Britanie şi citat de “Daily Mail”. Nu numai cuplurile căsătorite se bucură de longevitate, ci şi copiii acestora, potrivit rezultatelor studiului, preluate de Mediafax.

Persoanele căsătorite beneficiază şi de o îngrijire mai bună, atunci când înaintează în vârstă faţă de persoanele celibatare sau care trăiesc în concubinaj. Cifrele publicate de ONS au scos la iveală faptul că bărbaţii văduvi şi mamele celibatare stau cel mai prost la capitolul sănătate, numărul bolilor cronice şi acute fiind foarte mare în rândul acestor categorii de oameni.

Bărbaţii şi femeile căsătorite sunt cele mai sănătoase persoane, potrivit studiului. Rata de mortalitate pentru bărbaţii celibatari cu vârste cuprinse între 30 şi 59 de ani este de 2,5 ori mai mare decât cea înregistrată în rândul bărbaţilor căsătoriţi din aceeaşi tranşă de vârstă.

Persoanele celibatare, divorţate sau văduve au, de asemenea, mai multe probabilităţi de deces precoce faţă de cele căsătorite.

Mike Murphy, profesor la Şcoala de studii economice din Londra, autor al acestui studiu, a declarat: "Câteva dintre beneficiile căsătoriei sunt explicate prin bunăstare, pentru că rata căsătoriilor este mai mare în rândul păturii superioare din punct socio-economic".

Citește și: