Diana MARCU
24838 vizualizări 6 iun 2012

Miercuri noapte, românii au aflat cine este câştigătorul primului titlu de MasterChef - Petru Buiuca. Primul sezon al show-ului culinar de talente s-a încheiat oficial odată cu difuzarea de către Pro TV a finalei şi cu acordarea cecului de 50.000 de euro constănţeanului de 23 de ani, stabilit în Bucureşti, care lucrează ca office manager într-un birou de arhitectură.

La câteva minute după ce postul de televiziune a difuzat filmarea ultimei faze a competiţiei, MasterChef-ul României, Petru Buiuca a vorbit în exclusivitate pentru gândul despre temerile sale, despre finaliştii cu care a concurat, dar şi despre candidatul la titlu pe care l-ar fi văzut în finală. "M-am temut că nu va fi strigat numele meu. Eu sunt foarte pragmatic, Până nu aud sau nu văd, nu prea îmi fac speranţe", a declarat acesta pentru gândul.

Cine este Petru Buiuca

Petru Buiuca are 23 de ani şi a devenit cunoscut românilor în 20 martie 2012, când Pro TV a difuzat primul episod din emisiunea care avea să devină lider de audienţă. Tânărul, originar din Constanţa, a dat admitere la o facultate cu profil economic, dar spune că marea sa pasiune o reprezintă gătitul. Încă din copilărie când intra să-şi ajute tatăl la pregătiri.

Când avea 9 ani şi mamei sale i-a fost rău, a intrat în bucătărie ca să încălzească laptele. A pus scorţişoară în el şi astfel a devenit eroul casei. Spune că a învăţat singur să gătească şi că îşi doreşte să simtă ce gust au şarpele, homarul gigant şi tarantulele. Găteşte orice, iar reţetele le simte după ce vede ingredientele. La un moment dat a recunoscut că atât de mult iubeşte gătitul încât şi noaptea visează că scrie reţete.

De cine i-a fost frică câştigătorului premiului de 50.000 de euro

A ajuns în finală adus de talent, dar recunoaşte că a mai avut şi câteva atuuri, spre deosebire de contracandidaţii săi la titlu. Dacă Bogdan, Alexandru şi Mimi au avut "dăruinţă, profesionalism, caracter şi dragoste pentru mâncare - totul în doze un pic mai mari faţă de ceilalţi", el a avut şi altceva. "Atuurile mele au fost simple: atitudinea în faţa şi în spatele camerelor, disponibilitatea mea de a face sacrificii, modul în care gătesc, modul în care reacţionez în diferite situaţii. Şi ei sunt buni, chiar foarte buni, dar cred că am avut un pic în plus faţă de ei", spune Buiuca pentru gândul.

Mărturiseşte că dintre toţi finaliştii cel mai mult s-a temut de ultimii trei, împotriva cărora a şi concurat - Mariana Nicolae (Mimi), Alexandru Petricean (zis şi D'Artagnan) şi Bogdan Alexandrescu. "Ei erau cei mai buni, de asta au şi ajuns acolo", afirmă cel care, oficial, de astăzi este MasterChef.

Pe cine ar fi văzut Buiuca în finală

Pe Mimi, Alexandru şi Bogdan îi consideră o alegere inspirată pentru a ajunge în finală, dar recunoaşte că ar mai fi fost loc acolo pentru un concurent. "Sunt subiectiv", îşi explică Petru Buiuca alegerea.

"Algerea finală? Cea mai bună. Poate aş fi înlocuit oricare alt concurent cu Teacher. Ce sa fac?! Sunt subiectiv", spune acesta referindu-se la Alexandru Cîrţu, profesorul de la o şcoală particulară din Bucureşti, concurent şi el la MasterChef. De aici şi porecla acestuia, de "Teacher".

De altfel, acesta l-a şi susţinut deschis pe Petru în probele finale, spre deosebire de foştii concurenţi care au recunoscut, inclusiv la interviuri, că nu prea l-au avut la suflet pe Buiuca. "E o scârbă de om", l-a catalogat Gabriel Godeanu, în timp ce Andreea Moldovan a recunoscut că-l urăşte pe Buiuca.

De altfel, cei mai mulţi dintre ei l-au dat câştigător pe D'Artagnan sau pe Mimi şi au considerat eliminarea lui Alex Petricean nemeritată.

"Eu sunt pragmatic. Nu-mi fac speranţe"

Despre Mimi, cu care şi-a şi disputat titlul în proba finală, Buiuca afirmă că este "super". "Mimi, eşti super, tot respectul", îi transmite noul MasterChef. Mai mult, povesteşte că s-a temut de concurentă şi că a avut, până în ultima clipă emoţii, că nu el va fi declarat câştigător: "Da! Eu sunt foarte pragmatic. Până nu aud sau nu văd, nu prea îmi fac speranţe foarte mari". Poate de aceea a şi reacţionat aşa când şi-a auzit numele, explică Petru: "Am simţit că sunt rege! E fenomenal! ", declară el pentru gândul.

Deşi au trecut câteva săptămâni de când a aflat decizia juriului, Petru Buiuca mărturiseşte că nu simte foarte puternic schimbarea din viaţa lui. "Muncesc, aşa cum făceam şi înainte şi sunt fericit. E o întrebare bună pentru luna viitoare", spune câştigătorul celor 50.000 de euro.

Promisiunea tatuajului

Întrebat cât de uşor i-a fost să revadă ultimele emisiuni din prima ediţie a show-ului, Buiuca susţine că nu s-a detaşat total de ultimele săptămâni din viaţa lui.

"Îmi este foarte greu să revăd emisiunile, parcă retrăiesc emoţiile din platou. Detaşare nu are cum să fie, de vreme ce am fost în mijlocul evenimentelor. E frumos!", povesteşte acesta. Iar cu unii dintre foştii săi colegi de show ţine şi azi legătura: "Ţin legătura cu Alex "Teacher" Cîrţu, dar şi cu Mehrzad şi Mihai Stănescu", susţine câştigătorul, care nu şi-a respectat însă promisiunea, pe care a făcut-o la debutul în show.

El a promis atunci că-şi va tatua sigla MasterChef în cazul în care ar câştiga competiţia culinară. "Nu am făcut-o încă, dar o să mă ţin de cuvânt. Vă anunţ", a promis pentru gândul primul MasterChef al României.

Citește și: