Laura HOLBAN
1009 vizualizări 12 apr 2011

Familia regală din Arabia Saudită a făcut publice planurile celei mai înalte construcţii din lume, care va avea 1,6 kilometri înălţime (o milă), scrie Daily Mail. Clădirea, Kingdom Tower, care va dubla în înălţime cea mai înaltă clădire actuală - Burj Khalifa din Dubai, va oferi spaţii pentru birouri, apartamente de lux, hoteluri şi magazine.

Compania care va finanţa Kingdom Tower, Kingdom Holding Company, este deţinută de către familia regală din Arabia Saudită şi este cea mai mare din ţară. Compania, care deţine acţiuni Apple, McDonald's şi Amazon, a angajat aceeaşi echipă de arhitecţi care a lucrat la construcţia Burj Khalifa.

Clădirea în care se vor investi 13,5 miliarde de euro va fi atât de înaltă încât un drum cu liftul de la parter până în vârf va dura 12 minute. În total, Kingdom Tower va avea 275 de etaje. Construcţia va fi situată la ieşirea din oraşul-port Jeddah ca atracţie principală a unei noi zone, în care vor trăi 80.000 de locuitori.

Intenţia de a înălţa o asemenea clădire a stârnit criticile unor arhitecţi şi experţi în design care consideră zadarnică încă o construcţie sub forma unui turn. "Cursa pentru construcţia celui mai înalt zgârie-nori este zadarnică. Până unde vor ajunge?", a comentat Rory Olcayto, editor la publicaţia "The Architects".

Citește și: