4705 vizualizări 21 nov 2017

Cei doi fraţi dintr-un sătuc irlandez au fondat Stripe, o companie care se ocupă de administrarea servelor din spatele a peste 100.000 de afaceri, gestionează plăţi online şi oferă o platformă-gazdă pentru alte servicii, în aşa fel încât firmelor să le fie mult mai uşor să-şi administreze site-urile. 

Poate că mulţi oameni nu au auzit de Stripe, însă compania i-a trecut în dreptul investitorilor pe Elon Musj şi Peter Thiel, fondatorii PayPal, iar specialiştii au cotat anul trecut Stripe la o valoare de 9 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că fraţii au, amândoi o cotă parte în valoare de cel puţin 1,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes. 

În ciuda succesului uriaş, într-un interviu pentru BBC John şi Patrick au arătat că rămân cu picioarele pe pământ. Întrebat despre cum se simte să fii atât de bogat la o vârstă aşa de fragedă, John a răspuns: „Acum oamenii mă întreabă asta foarte des şi simt că întotdeauna vor să audă tot felul de răspunsuri interesante - iar eu nu am nimic pentru ei din acest punct de vedere". 

„Oamenii mă întreabă cum s-a schimbat viaţa mea şi ar vrea să le spun că m-am apucat de cine ştie ce nou hobby complicat, precum colecţionarea de ouă Faberge sau cursele de iahturi", a mai declarat cel mai tânăr miliardar al lumii. 

Bogăţia nu e, însă, nicio noutate pentru cei doi. Fraţii au făcut primul lor milion de dolari chiar înainte de a merge la Universitate, datorită unui alt start-up care ajuta companiile să valorifice în afacerile lor potenţialul eBay. John a studiat la Harvard, iar Patrick a mers la prestigiosul MIT, dar amândoi s-au lăsat de şcoală în 2011 pentru a se concentra asupra dezvoltării abilităţilor de programatori necesare pentru succesul Stripe. 

„Poate vă întrebaţi ce e complicat în începerea unei afaceri în online. Construirea unui produs pe care oamenii chiar să-şi dorească să-l cumpere, să-l aduci la urechile lor, cu asta ne-am descurcat. Dar să obţii bani de la oameni pe Internet, asta a fost extrem de greu. Îmi amintesc că i-am spus lui Patrick 'cât de greu poate fi? Poate că ar trebui să încercăm'", a declarat John Collison. 

 

 

Citește și: