Maria Bîrnaure
1370 vizualizări 26 aug 2016

Alergătorul Dion Leonard s-a îndrăgostit de micuţa căţeluşă, pe care a botezat-o Gobi, după deşertul în care a găsit-o şi plănuise să o ducă acasă, în Scoţia, potrivit declaraţiilor făcute la postul BBC, citate de The Washington Post. Povestea celor doi este impresionantă.

Căţeluşa era ţinută într-un adăpost, de unde trebuia să zboare către Scoţia, unde o aştepta Dion. Din nefericire, pe 15 august, aceasta a scăpat din adăpost şi a dispărut. Bărbatul s-a întors în China şi a lansat o adevărată campanie pe reţelele de socializare şi prin oraşul unde dispăruse Gobi, încercând să o găsească. Mai multe persoane s-au oferit să îl ajute pe Dion să îşi găsească prietena. Voluntarii au împânzit oraşul şi au cerut informaţii tuturor, de la poliţişti la taximetrişti şi oameni obişnuiţi. Chiar şi reporterii de la televiziunea locală au prezentat povestea lui Dion. 

În adâncul inimii sale, bărbatul simţea că aceste eforturi ar putea fi în zadar, având în vedere că oraşul Urumqui, unde se pierduse Gobi, este un oraş imens şi că aceasta ar fi putut ajunge în zonele rurale din jur unde localnicii nu au nicio legătură cu reţelele sociale sau cu televiziunea. 

„A trebuit să vin şi să fac asta, doar pentru a fi eu liniştit că am făcut-o”, a povestit Dion la BBC. 

Într-o zi de miercuri, însă, telefonul a sunat. Era un bărbat care spunea că a văzut o căţeluşă în parc, în timp ce îşi plimba propriul căţel. A luat-o acasă, crezând că ar putea fi Gobi. 

Dion mai primise astfel de mesaje şi era sceptic. Nu şi-a mai făcut speranţe. Omul îi trimisese nişte fotografii, însă aceastea erau neclare şi bărbatul nu şi-a putut da seama dacă în ele apărea Gobi sau nu.

A mers, totuşi, acasă la acel om. 

„Gobi m-a recunoscut din clipa în care am păşit în casă şi a alergat la mine. Literalmente, alerga pe piciorul meu şi sărea pe mine şi scotea sunete de bucurie. A fost incredibil că am găsit-o. A fost un miracol!”, a povestit Dion. 

Dion Leonard a lansat o strângere de fonduri şi a reuşit să adune peste 26.000 de dolari, bani necesari pentru a o putea duce pe Gobi în Marea Britanie şi pentru a plăti costurile adevăratei campanii de căutare a căţeluşei. 

Citește și: