Ana Obretin
104 vizualizări 14 iun 2019

La ceremonia de joi seară, cariera lui Missy Elliott a fost prezentată de Queen Latifah, laureată a premiilor Grammy, Emmy şi Globul de Aur. Printre cei care au omagiat-o pe celebra artistă s-a numărat şi fosta primă doamnă a SUA, Michelle Obama, care s-a declarat un mare fan.

Elliott este, totodată, abia al treilea artist rap inclus în Songwriters Hall of Fame, după Jay-Z şi Jermaine Dupri, în 2017, respectiv 2018.

Missy Elliott este autoarea propriilor hituri, de la „Get Ur Freak On” la „Work It” şi „Lose Control”, dar a compus şi pentru un număr mare de artişti, precum regretata Aaliyah, Beyoncé, Whitney Houston, Monica, Mariah Carey, Janet Jackson, Mary J. Blige, Ariana Grande, Destiny’s Child, Fantasia, Jazmine Sullivan, SWV, Total, 702, Mya şi Tweet.

Elliott, în vârstă de 47 de ani, a devenit celebră în anii 1990 şi a fost recompensată cu cinci premii Grammy, însă nu a mai lansat un album de studio din anul 2005, când a scos pe piaţă materialul „The Cookbook”. Albumele sale s-au vândut în peste 30 de milioane de copii.

Anul acesta, în Songwriters Hall of Fame au mai fost incluşi celebrul artist britanic Cat Stevens şi legenda muzicii folk John Prine.

De asemenea, cântăreţul american Justin Timberlake a primit premiul Contemporary Icon. Distincţia a fost creată în anul 2015 şi are ca scop recunoaşterea artiştilor-compozitori care au ajuns să aibă un statut de simbol în cultura pop. Prima persoană care a primit această distincţie a fost cântăreaţa Lady Gaga.

Songwriters Hall of Fame este o organizaţie creată în 1969, dedicată onorării compozitorilor talentaţi şi remarcabili din Statele Unite ale Americii şi conservării operelor acestora pentru generaţiile viitoare. Artiştii sunt eligibili pentru includerea în Hall of Fame dacă au compus hituri minimum 20 de ani.

 

Citește și: