Razvan Tupa
689 vizualizări 11 ian 2019

"Crăiasa Zăpezii: Ţinutul oglinzilor/ The Snow Queen: Mirrorlands" este a patra producţie din seria dedicată "Crăiesei Zăpezii" de Aleksei Tsitsilin la studioul de animaţie Wizart Animation din Rusia. Povestea tinerei Gerda, care se bazează pe basmul lui Hans Christian Andersen, a fost tratată pentru prima dată de echipa din Rusia în 2012, animaţia a fost lansată în 80 de ţări, inclusiv Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi China, ca să adune 14 de milioane de dolari. De atunci, studiourile au mai lansat "Regele Zăpezii", în 2014, şi "Zăpadă şi Foc", în 2016. 

După ce Regele Haral aproape că şi-a pierdut familia în urma unei confruntări cu malefica împărăteasă a gerului, acesta interzice utilizarea magiei pe ţinutul său. Singura care poate remedia situaţia şi păstra farmecul magiei este Gerda. Ea îl va învăţa pe rege că cea mai mare putere nu este magia, ci credinţa în prietenie şi îngăduinţa. În cel mai nou film din serie, eroina îi ajută pe troli, pe piraţi şi chiar pe însăşi Crăiasa Zăpezii. Acum este timpul ca micuţa Gerda să îşi salveze propria familie ameninţată cu dispariţia după ce magia nu mai este la modă.

Aventura se vede astfel:

Tot o adaptare este şi "Asistent de (ne)voie/ The Upside". Regizorul Neil Burger, cunoscut pentru "Iluzionistul/ The Illusionist" (2006), "Dincolo de limită/ Limitless" (2011) şi seria "Divergent" (2014-2016), a trebuit să găsească varianta cea mai credibilă în limba engleză pentru unul dintre filmele franceze care au rămas în memoria cinefililor, "Intouchables", din 2012.

Phillip Lacasse este un miliardar din Park Avenue care a paralizat în urma unui accident din timpul unui zbor cu planorul. Dell este un fost condamnat, recent eliberat din închisoare, şi care are nevoie de un loc de muncă şi un nou început. Din lumi diferite, Phillip şi Dell formează o legătură improbabilă, trecând peste diferenţele dintre ei şi câştigând o înţelepciune nepreţuită în acest proces, oferindu-şi unul altuia un sentiment de pasiune pentru toate posibilităţile vieţii.

The Upside este o poveste incredibilă despre puterea unei prietenii, şi puterea de a-ţi trăi din nou viaţa pe deplin.

Varianta americană a comediei emoţionante arată cam aşa:

Weekend de Oscar: Şase pelicule rulează la Elvire Popesco în perioada 17 - 20 ianuarie

Şase dintre peliculele aflate pe lista de propuneri la Oscar 2019 în categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" rulează la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti, în perioada 17 - 20 ianuarie, într-o serie de proiecţii devenită o tradiţie, arată un comunicat remis Mediafax.

Oscar Weekend, aflat la cea de-a cincea ediţie, le aduce cinefililor la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru o nominalizare la Oscar.

Timp de patru zile, iubitorii de filme vor avea ocazia să vizioneze producţii cinematografice de pe trei continente. Şase dintre cele nouă filme aflate pe lista scurtă deschisă votului membrilor Academiei de film americane se află în programul de anul acesta al Oscar Weekend: "The Guilty/ Vinovatul", în regia lui Gustav Möller, din Danemarca, "Shoplifters/ O Afacere de familie", de Hirokazu Kore-eda, din Japonia, "Capharnaüm", regizat de Nadine Labaki, din Liban, "Roma", de Alfonso Cuarón, din Mexic, "Cold War", de Pawel Pawlikowski, din Polonia, "Burning", al lui Lee Chang-dong, din Coreea de Sud.

Proiecţiile din cadrul Oscar Weekend au loc înaintea anunţării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar. Gala decernării trofeelor va avea loc pe 24 februarie.

Câştigător al Leului de Aur la Veneţia în 2018 şi proaspăt laureat al Globurilor de Aur pentru cea mai bună regie şicCel mai bun film străin, "Roma", în regia lui Alfonso Cuarón, urmăreşte evenimentele din viaţa unei familii aparent fericite din Mexico City, în anul 1970. "Cuarón construieşte o odă a matriarhatului care i-a conturat lumea filmând în locurile unde s-au petrecut lucrurile, încercând să recreeze spaţiul copilăriei sale şi aducând actori care să semene cât mai mult cu personajele reale care l-au inspirat. «Roma» este un portret intim şi revelator, filmul urmărindu-le într-un alb-negru luminos pe tânăra menajera Cleo, descendentă a etniei Mixteco, şi pe colega sa, Adela, care lucrează pentru o familie din clasa de mijloc din cartierul Roma al Ciudad de Mexico", arată organizatorii manifestării.

"Roma" va fi proiectat în cadrul Oscar Weekend pe 19 ianuarie, de la ora 20:45.

Lee Chang-dong, fost ministru al Culturii în Coreea de Sud, actual regizor, pune în scenă pentru cinefili "Burning", un thriller romantic, inspirat dintr-o povestire a lui Haruki Murakami, în care un scriitor aspirant şi un tip bogat devin rivali pentru dragostea aceleiaşi fete. Propunerea Coreei de Sud la Oscar, "Burning" a fost recompensat la festivalul de la Cannes cu premiul FIPRESCI şi trofeul Vulcan pentru scenografie şi a obţinut, de asemenea, numeroase nominalizări la premiile filmului asiatic.

Proiecţia are loc pe 19 ianuarie, de la ora 15:30.

Zain Al Rafeea, starul din "Capharnaüm", care a lucrat drept curier în Beirut până anul trecut, când se spune că a învăţat să-şi scrie numele, "oferă o interpretare despre care criticii spun că ar topi şi cea mai împietrită inimă", spun cei de la Institutul Francez. Pelicula, care a câştigat premiului juriului la Cannes, spune povestea unui băieţel care decide să-şi dea în judecată părinţii pentru că l-au adus pe lume. "Capharnaüm" a fost filmat mai ales cu actori neprofesionişti în Beirut, timp de şase luni.

Filmul va putea fi urmărit pe 20 ianuarie, de la ora 15:30.

Programul complet al festivalului este disponibil pe platforma filmedefestival.ro.

Foto: Captură

Citește și: