Razvan Tupa
668 vizualizări 2 nov 2018

Trupa Queen este vedeta peliculei "Bohemian Rhapsody", inspirată de biografia muzicienilor şi de piesele celebre pe care le-au lansat până la moartea solistului Freddie Mercury. Regizat de Brian Singer, cunoscut pentru pelicule cu supereroi ca "Superman Revine/ Superman Returns", "X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past" şi "X-Men: Apocalypse", şi de Dexter Fletcher, filmul îl are în rolul lui Mercury pe Rami Malek, devenit celebru pentru rolul principal din serialul "Mr. Robot". Filmul urmăreşte ascensiunea trupei de la întâlnirea lui Brian May şi a bateristului Roger Taylor cu Farrock Bulsara, un britanic născut în Zanzibar, care va deveni cunoscut după ce îşi va schimba numele în Freddie Mercury, până la concertul Live Aid din 1985, când solistul şi-a anunţat colegii că este infectat cu HIV.

Rami Malek, premiat cu Emmy pentru rolul din serialul TV "Mr. Robot", a declarat într-un interviu că cea mai mare provocare a sa a fost să reuşească să redea fascinanta prezenţă pe scenă a lui Freddie Mercury.

Povestea muzicii care a făcut istorie se vede aşa.

"Singură la nunta mea/ Seule à mon mariage" este o producţie belgiană semnată de Marta Bergman. Regizoarea, născută la Bucureşti şi stabilită în Belgia, a semnat înaintea acestui debut în ficţiune mai multe documentare concentrate asupra condiţiei femeii în societatea de azi şi a diferitelor aspecte legate de viaţa comunităţilor de romi. Rolul principal este interpretat de actriţa Alina Şerban, născută într-o familie de romi din Bucureşti, cu specializări la Royal Academy of Dramatic Art din Londra şi la Tisch School of the Arts din New York. Povestea Pamelei, o tânără mamă dintr-un sat izolat de zăpezi care îşi caută un soţ în lumea francofonă, se dovedeşte una dintre cele mai umane priviri asupra conflictului dintre visele pentru o viaţă mai bună şi puterea pe care o au legăturile de familie. Multe scene pot fi antologice pentru o radiografie artistică a plecării din România spre vest. În plus, muzica aranjată de Vlaicu Golcea oferă una dintre cele mai vii abordări a motivelor tradiţionale în sonorităţi contemporane pe care le-au cunoscut filmele legate de România.

"Goosebumps 2: Halloween bântuit/ Goosebumps 2: Haunted Halloween" este o poveste de groază pentru toată familia. Practic, până şi copii cu vârste de până în 12 ani pot să vadă aventurile cu sperieturi umoristice din jurul cărţii descoperite de doi băieţi în noaptea de Halloween. În micul oraş Wardenclyffe, în noaptea de Halloween, doi băieţi pe nume Sonny şi Sam găsesc un manuscris numit „Haunted Halloween” într-o casă abandonată, care anterior fusese deţinută de R. L. Stine. Când l-au deschis, ei l-au eliberat fără să ştie pe Slappy, care intenţionează să declanşeze o apocalipsă de Halloween cu ajutorul aliaţilor săi monştrii. Prietenii întâmpină accidental un nou val de necazuri condus de marioneta Slappy. Acum, Sonny, sora lui, Sarah, şi Sam trebuie să lucreze împreună pentru a contracara complotul lui Slappy înainte ca totul să fie pierdut.

Sperietura de râs arată după cum urmează.

Foto: Hepta

Citește și: