Departamentul Life
733 vizualizări 25 ian 2019

Ashley Judd, Edward James Olmos şi Alexandra Shipp sunt capete de afiş în povestea "Drumul unui câine către casă/ A Dog's Way Home". Filmul povesteşte odiseea înduioşătoare a Bellei, o căţeluşă care străbate un drum de aproape 600 km, pentru a-l regăsi pe iubitul ei stăpân, Lucas, student la medicină.

Bazat pe îndrăgitul bestseller A Dog’s Purpose, pelicula reprezintă o odisee emoţionantă şi înălţătoare care scoate în evidenţă puterea iubirii necondiţionate dintre un câine şi stăpânul său.

Acest film de familie, care a stat încă de la debutul pe ecrane în coasta unor producţii ca "Aquaman" şi "The Upside" din punctul de vedere al încasărilor, vine acum şi în cinematografele româneşti. La numai zece zile de la lansare, producţia care a costat 18 milioane de dolari a adunat peste 34,3 milioane din cinematografele de pe continentul nord-american.

Uite cum arată aventurile căţeluşei Bella.

Nicole Kidman s-a ales cu un nou personaj pentru interpretarea căruia a trebuit să îşi formuleze instrumentele actoriceşti din spatele unui machiaj care să o urâţească. În "Capcana/ Destroyer", australianca joacă, în regia semnată de Karyn Kusama, într-o poveste plină de suspans şi dramă care urmăreşte încercarea unei poliţiste de a-şi îndrepta greşelile făcute în timpul unei operaţiuni pe care a susţinut-o sub acoperire.

Kidman colaborează cu regizoarea care a semnat titluri ca "Æon Flux" şi "Jennifer's Body", pentru un rol pentru care a repetat strategia care i-a adus un Oscar în 2003, atunci când a interpretat-o pe Virginia Wolf, cu o linie a feţei care nu mai avea mare lucru în comun cu cea adevărată.

Iată doar o parte din forţa actoricească a actriţei.

"Frizerul de câini/ Dogman", în regia lui Matteo Garrone, este revelaţia cinematografiei italiene din ultimii ani. Într-o lume unde dreptatea aparţine celor puternici, Marcello, un simpatic şi caraghios frizer de patrupede, îşi completează veniturile de la salonul canin la care lucrează vânzând şi ceva droguri - din când în când.

Drama a primit nu mai puţin de trei premii ale Academiei de Film Europene. A câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru Marcello Fonte, pe care Garrone îl numeşte "un Buster Keaton de azi“. Pelicula a luat şi premiul pentru cele mai bune costume şi cel pentru cel mai bun machiaj. Filmul a rulat în premieră mondială la Festivalul de la Cannes, de unde a plecat cu premiul pentru cea mai bună interpretare masculină şi Palme Dog, rezervat celui mai bun artist canin.

Drama italiană arată cam aşa.

Dramele fac legea în acest sfârşit de săptămână. Drama spaniolă "Valurile/ Las olas" întoarce pe dos celebra comedie "Vreau să fiu mare/ Big" (1988). Dacă eroul lui Tom Hanks era un copil care ajunge om mare, personajul jucat de Alfonso Tort este un om mare care se trezeşte copil după o baie în mare.

Epuizat după o zi de muncă, Alfonso (38 ani) se duce pe plajă și se scufundă în mare. Revenind la suprafață, se trezește pe altă plajă, în alt an. Părinții lui îl așteaptă, strigându-l de la mal. Alfonso vede și înțelege lumea cu mintea sa de adult, chiar dacă ei îl tratează ca pe un copil de 11 ani.

Este începutul unei călătorii fantastice, căci Alfonso retrăiește toate vacanțele din viața sa într-o ordine aleatorie

Uite doar un fragment din povestea ce te va lăsa cu gura căscată.

"Mary regina Scoţiei/ Mary Queen of Scots" aduce debutul în lungmetraj pentru regizoarea Josie Rourke, cunoscută pentru montările de teatru de pe scena londoneză. Saoirse Ronan şi Margot Robbie interpretează rolul celor două verişoare, Mary şi Elisabeth I, care au întrupat conflictul dintre catolici şi protestanţi în pragul secolului de aur britanic.

Confruntarea dintre cele două femei de care au fost legate speranţele celor două grupuri de britanici arată astfel.

Foto: A Dog's Way Home/ Facebook

Citește și: