Razvan Tupa
1423 vizualizări 19 ian 2019

Controversatul regizor danez Lars von Trier continuă să exploreze tenebrele sufletului uman în ultimul său film, ”Casa pe care Jack a construit-o/ The House That Jack Built”. De această dată, descrie povestea unui criminal în serie, cu obsesia de a-şi prezenta ororile comise drept opere de artă. Cu Matt Dillon, Bruno Ganz şi Uma Thurman, filmul impresionează prin detaliile care construiesc un tulburător portret al demenţei.

Bruce Willis este din nou pe genericul unui film al regizorului de origine indiană M. Night Shyamalan, după ”Al şaselea simţ”, în care tot supranaturalul este elementul principal. De această dată, ajutat şi de interpretările deosebite ale lui Samuel L. Jackson şi James McAvoy, povestea din ”Glass” aduce în registru negativ tema supereroilor, atât de la modă în ultimii ani pe ecrane.

Cu Charlie Hunnam şi Rami Malek (ajuns printre vedetele hollywoodiene de interpretarea rolului lui Freddie Mercury din ”Bohemian Rhapsody”), regizorul Michael Noer propune ecranizarea uneia din cele mai cunoscute romane de aventuri din literatură: ”Papillon”. Povestea lui Henri Charriere, despre un om închis pe nedrept într-o închisoare izolată pe Insulal Diavolului, în mijlocul mării a aprins imaginaţia adolescenţilor din mai multe generaţii, dar a fost adaptată o singură dată pentru marele ecran, în 1973, avându-i în rolurile principale pe Steve McQueen şi Dustin Hoffman.

Mark Wahlberg şi Rose Byrne sunt protagoniştii comediei ”Familie de-a gata/ Instant Family”, în care o familie de tineri caută să înfieze un copil şi se aleg cu trei. Umorul poate să doară mai ales că nimeni nu e obişnuit să fie părinte dintr-o dată. Doar copiii merg la sigur.

Copiii nu sunt uitaţi: îi aşteaptă ”Asterix: Secretul poţiunii magice / Astérix: Le secret de la potion magique”. De această dată, cei doi eroi francezi au de căutat în întreaga Galie un tânăr care să poată să înveţe cum se prepară poţiunea magică pe baza căreia satul lor a rezistat în faţa romanilor. Cum Panoramix, bătrânul druid care se ocupa în mod obişnuit cu pregătirea substanţei care i-a făcut pe gali invulnerabili, îşi rupe glezna, atât romanii cât şi un vrăjitor rău, Sulfurix, încearcă să pună mâna pe formula secretă.

 

Citește și: