31 vizualizări 12 mai 2008

Proaspăta nuntă din familia prezidenţială americană a provocat curiozitatea întregii lumi. Căsătoria dintre fata preşedintelui George W. Bush, Jenna, cu Henry Hager, fiul unui fost preşedinte al filialei din statul Virginia a Partidului Republican, s-a desfăşurat însă în cel mai mare secret, sub supravegherea atentă a agenţilor de securitate. Jurnaliştii detaşaţi de redacţiile lor în Crawford, unde se află ferma familie Bush, nu au reuşit să suprindă nici o imagine de la fericitul eveniment desfăşurat sâmbătă, aşa că s-au mulţumit să fotografieze suvenirurile puse în vânzare cu această ocazie de întreprinzătorii din micuţul orăşel texan.

IMAGINI DE LA RANCH

Aşteptarea a luat sfârşit ieri, când Casa Albă a dat publicităţii, aşa cum promisese, o imagine de la căsătorie. Poza îi prezintă pe George şi Laura Bush în compania celor două fiice, mireasa purtând o rochie brodată, creaţie a designerului Oscar de la Renta. Între timp, au mai apărut şi alte imagini, dar şi detalii amizante despre ceremonie. Astfel, nunta religioasă a fost celebrată de un pastor din Houston, prieten al familiei Bush, Kirbyjon Caldwell, care, culmea ironiei, şi-a anunţat recent sprijinul pentru senatorul Barack Obama în cadrul cursei pentru învestitura democrată la prezidenţialele din noiembrie.

PRIMUL DANS AL CELOR DOI SOŢI

Solistul invitat să cânte la nuntă, Tyrone “Super T” Smith din Nashville a dezvăluit şi el câteva amănunte interesante, încălcând embargoul impus de Casa Albă. Astfel, “Super T” a povestit că primul dans al tinerilor însurăţei s-a desfăşurat pe melodia aleasă de Jenna – “Lovin' In My Baby's Eyes”. Cel mai puternic om al planetei a dansat cu fiica sa proaspăt căsătorită pe acordurile melodiei celebre a lui Joe Cocker, “You Are So Beautiful”, iar când a început piesa “Sugar Sugar”, Bush “a venit pe ringul de dans. A dansat bine!”. Întrebat despre ceremonie, a doua zi, preşedintele a povestit că nunta a fost “spectaculoasă”. “Acest sfârşit de săptămână a fost special pentru Laura şi pentru mine: fiica noastră, Jenna, s-a măritat cu un tip cu adevărat simpatic, Henry Hager. Nunta a fost spectaculoasă, aşa cum am sperat. Vremea a fost destul de cooperantă şi, chiar în momentul în care tinerii şi-au rostit jurămintele, soarele apunea în spatele lacului nostru. A fost o zi minunată, suntem cu adevărat binecuvântaţi”, a povestit mândrul tată. Nu s-a putut abţine şi a strecurat şi o glumiţă, pe tema discursului pe care îl pregătise special pentru această ocazie. “Trebuia să vorbesc 40 de minute dar până la urmă m-au lăsat să vorbesc doar 20” a glumit el.

Jenna Bush, în vârstă de 26 de ani, l-a întâlnit pe Henry în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2004, la care a participat şi acesta. Hager, absolvent de studii superioare economice, va fi angajatul unei companii de electricitate din Baltimore, unde cei doi şi-au achiziţionat deja o locuinţă. (A.I.)

Citește și: