Mădălina CHIŢU
1653 vizualizări 26 mai 2015

Marco Ruf, co-fondatorul brandului de îmbrăcăminte şi accesorii inspirate din lumea motosportului, a văzut în România o oportunitate de afaceri: ”Am observat în ultimul an că economia din România este în creştere. Oamenii au din ce în ce mai mult ambiţia să aibă aici brand-uri, să se îmbrace de la brand-uri, să se îmbrace la fel ca şi oamenii din Europa de Vest. Îşi doresc să aibă aceleaşi brand-uri şi aici. Caută mereu lucruri noi”, a declarat Marco Ruf în cadrul unui interviu acordat gândul.

În vârstă de 47 de ani, co-fondatorul Grandprix Originals, este un fost soldat al forţelor speciale germane, care a decis să îşi dezvolte un business în domeniul fashion-ului. ”Când eram tânăr şi am decis să intru în Armată, în Germania. Am semnat un contract să devin un soldat profesionist şi să reuşesc în cadrul forţelor speciale, ceea ce era momentul oportun pentru mine să fiu acolo”, a spus Marco Ruf.

Acesta a spus că, deşi în domeniul armatei a avut parte de experienţe inedite, se simţea neîmplinit. ”Voiam să îmi creez propria afacere, să fac ceva pe cont propriu, să răspund pentru ceea ce fac. Partea amuzantă este că fratele meu, în perioada în care eu lucram în Armată, îşi făcuse propriul business, în domeniul fashion-ului. Şi-a deschis primul magazin de haine, în oraşul nostru natal”, a povestit cum a luat naştere acest brand care este cunoscut în întreaga lume. Grand Prix Originals au parteneri în 20 de ţări din întreaga lume: Germania, Franţa, Marea Britanie, Olanda, Austria, Italia, Elveţia, Dubai, Canada, China, Japonia, Chile, Africa de Sud, Australia.

Astăzi, cei de la Grandprix Originals îşi deschid primul magazin îşi deschid primul magazin în România, iar investiţia se ridică undeva la 60.000 - 70.000 de euro. Marco Ruf speră ca investiţia să se recupereze în şase luni. Co-fondatorul brandului Grandprix Originals visează să îşi deschidă un magazin în Paris, pentru că acolo e nucleul modei.

Tipul de haine vândute în Grandprix Originals este destinat pasionaţilor de motosport. ”80% din haine sunt destinate bărbaţilor, iar 20% femeilor. Avem şi produse destinate copiilor. Asta pentru că motosportul este o chestiune mai mult masculină, acesta este motivul pentru care cea mai mare parte din haine este destinată bărbaţilor. Avem jachete, avem piele. Pielea ocupă o mare parte din business-ului nostru, suntem cunoscuţi ca având un renume în domeniul pielăriei – haine de piele, pantofi de piele pe care le facem în Italia”, a mai spus Marco Ruf.

Întrebat dacă crede că românii sunt pasionaţi de cursele de maşini, acesta spune că da, precizând că produsele pe care le vinde în magazinul său sunt destinate unei nişe. ”Trebuie să comunicăm, trebuie să le spunem (nr. românilor) cine suntem şi care este povestea din spatele Grandprix Originals. Dar cred că sunt deschişi la minte şi dacă merg pe strâzile din Bucureşti văd foarte multe maşini germane, foarte multe maşini exclusivite, foarte multe maşini rapide, precum BMW, Porsche, Land Rover”, a spus co-fondatorul Grandprix Originals.

Hainele vândute în acest magazin sunt destinate românilor care au venituri peste medie şi cu toate astea, Marco Ruf este convins că brand-ul lui va avea succes în România. Asta pentru că românii nu sunt străini de Grandprix Originals, deoarece exista un magazin online de unde îşi puteau cumpăra haine de la această firmă. ”Colecţia noastră este diferită faţă de restul pieţei. Întotdeauna ne-am dorit să realizăm o colecţie care să fie diferită de restul pieţei. Dacă vrei să arăţi diferit faţă de restul lumii, atunci trebuie să cumperi un tricou de la noi”, a mai spus acesta. 

Citește și: