Alexandra PELE
2993 vizualizări 4 mai 2011

Avionul-fantomă produs de compania Boeing a realizat săptămâna trecută primul său zbor, potrivit portalului de tehnologie Gizmodo. Boeing Phantom Ray, avionul invizibil pe radar care poate zbura fără echipaj la bord, a fost testat timp de 17 minute la o bază aeriană din California.

Viteza maximă atinsă a fost de 328 de kilometri pe oră la o altitudine de aproape 2.300 de metri. Cu toate acestea, avionul poate atinge şi 1.000 de kilometri la oră, iar altitudinea maximă pe care o poate atinge este de aproape 12.200 de metri.

Avionul-fantomă care cântăreşte mai mult de 16.000 de kilograme va putea efectua misiuni fără a depinde de prezenţa unui echipaj la bord. El va lua parte la operaţiuni care presupun colectare de informaţii şi supraveghere, apărare aeriană şi atac electronic.

Boeing Phantom Ray este al doilea avion proiectat pentru a zbura fără echipaj. Northrop X-47, avionul care a câştigat competiţia organizată de forţele navale americane, a început testele de zbor la începutul anului.

Citește și: