Oana Ghita - Mediafax
512 vizualizări 27 aug 2013

Cântăreţul american Prince a plecat dintr-un restaurant din New York, unde luase masa, fără să achite nota de plată, informează contactmusic.com.

Starul pop nu a plătit nota deoarece îşi uitase portofelul acasă. Prince a luat masa, alături de un prieten, la restaurantul Costata din Bew York. Una dintre gărzile de corp ale lui Prince a explicat situaţia jenantă managerului restaurantului, care a fost de acord ca nota să fie plătită în ziua următoare, sâmbătă.

Prince este considerat unul dintre cei mai buni interpreţi live din toate timpurile. În cei peste 30 de ani de carieră, el a vândut circa 100 de milioane de discuri. Prince s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota), la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combina influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980 "Dirty Mind" i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai târziu, a avut un succes răsunător. Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album a petrecut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei cu acelaşi titlu, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".

"Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi, pentru o vreme, a dorit ca fanii să îl recunoască cu ajutorul unui simbol, nu cu numele său de scenă. Recent, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" şi "LotusFlow3r".

Citește și: