Laura Cojocaru
674 vizualizări 16 aug 2018

Printre actele de caritate pentru care a devenit cunoscută şi apreciată, printre recepţiile şi vizitele regale, prinţesa Diana găsea întotdeauna timp să le mulţumească celor care se gândeau la ea. 

Supranumită prinţesa inimilor, prinţesa de Wales avea mereu grijă să redacteze şi să trimită scrisori de mulţumire.

În cartea biografică scrisă de Andrew Morton: ”Her true story” (Adevărata ei poveste), autorul menţionează că după nunta prinţesei Diana cu prinţul Charles, cei doi au primit peste 47.000 de scrisori cu felicitări şi peste 10.000 de cadouri de nuntă. Ajutată de angajaţi, prinţesa Diana a trimis aproape 60.000 de scrisori de mulţumire, arătându-şi astfel recunoştinţa faţă de cei care le-au transmis să aibă parte de o căsnicie fericită. 

Lady Di înţelegea semnificaţia scrisorilor de mulţumire mai mult decât o înţelegeau mulţi alţii.

Potrivit unui studiu recent, multe persoane subestimează valoarea acestor tipuri de scrisori şi nu sunt conştiente de satisfacţia pe care ar putea să le-o aducă destinatarilor.

Cercetătorii americani au realizat un experiment prin care mai multe persoane au primit scrisori de mulţumire şi au fost întrebate apoi cât de mult au apreciat gestul, pe o scală de la 1 la 5. Cei mai mulţi i-au oferit punctajul maxim iniţiativei şi au declarat că s-au simţit cu adevărat surprinşi şi fericiţi când au citit scrisoarea. 

Diane Gottsman, fondatoarea Şcolii de Protocol din Texas şi autoarea cărţii: ”Eticheta Modernă pentru o viaţă mai bună”, a menţionat că o scrisoare de mulţumire valorează mai mult decât un mesaj online. ”Este un gest special. Depăşeşte orice aşteptări, pentru că presupune un efort în plus. Dacă sunteţi descurajaţi de faptul că nu aţi trimis la timp un bilet de mulţumire, nu vă faceţi griji! O scrisoare de mulţumire întârziată este mult mai bună decât nimic”, a declarat Diane Gottsman.

Diana, mama prinţilor William şi Harry, s-a căsătorit cu prinţul Charles în 1981. Cei doi au divorţat în 1996.

Prinţesa Diana şi iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, au murit într-un accident rutier care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed şi şoferul au fost declaraţi morţi la locul accidentului, în timp ce prinţesa Diana a murit mai târziu la spital.

Prinţesa Diana a devenit foarte cunoscută şi apreciată prin participarea permanentă la acţiuni sociale, caritabile. S-a implicat în lupta pentru combaterea leprei, a cancerului şi a virusului HIV. De asemenea, Diana a patronat Royal Marsden Hospital (destinat copiilor cu cancer) şi Great Ormond Street Hospital for Children.

Foto: Hepta

Citește și: