63 vizualizări 29 iul 2007

Prinţul moştenitor William s-a alăturat, sâmbătă, celor peste 40.000 de persoane sosite din întreaga lume la Chelmsford, nord-est de Londra, pentru a sărbători împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea organizaţiei cercetaşilor, o mişcare pentru tineret ale cărei baze au fost puse de Robert Baden-Powell, informează Rompres. Prinţul William, 25 de ani, s-a plimbat sâmbătă prin Hylands Park, locul organizării celei de-a 21-a întruniri a cercetaşilor din întreaga lume, manifestare organizată pe perioada a 12 zile.

William a savurat o ceaşcă de ceai într-un cort tradiţional beduin în compania cercetaşilor saudiţi, a discutat pe tema combaterii răspândirii epidemiei de SIDA cu cercetaşii sud-africani şi nu a pierdut ocazia să bată toba la întâlnirea cu un grup de cercetaşi toboşari.

Tânărul ofiţer britanic de infanterie a suflat şi în kudu, un corn de vânătoare făcut din coarne de antilopă africană, instrument folosit şi de fondatorul mişcării cercetaşilor, Baden-Powell, la aniversarea primei tabere de cercetaşi la Dorset, în 1907.

Prinţul William a fost însoţit în acest periplu printre cercetaşi de un număr important de agenţi de securitate şi de poliţişti în civil.

Jamboreea cercetaşilor, aşa cum este denumită întrunirea reprezentanţilor organizaţiilor de cercetaşi din întreaga lume, are loc o dată la patru ani. Ultima sa ediţie a fost organizată în Thailanda între decembrie 2002 şi ianuarie 2003.(A.B.)

Citește și: