114 vizualizări 9 sep 2008

Persoanele care râd au puterea de a se detaşa mult mai uşor de problemele cotidiene, afirmă psihologii. De asemenea, persoanele care râd cu uşurinţă, potrivit specialiştilor, au toate şansele de a-şi prelungi viaţa, din simplul motiv că aceste persoane se consumă mai puţin. Totodată, astfel de persoane folosesc râsul pe post de armă împotriva loviturilor primite din partea celor din jur.

Cititul cu picioarele pe pereţi asigură o bună circulaţie a sângelui din picioare, potrivit specialiştilor. Această poziţie mai oferă şi o relaxare a întregului corp, iar concentraţia asupra lecturii este mult mai ridicată. Psihologii afirmă că discuţiile deschise în familie determină individul să aibă o viaţă cât mai relaxantă, pentru că prezenţa secretelor faţă de persoanele apropiate creează în interiorul acestuia o anumită stare de tensiune. Prin comunicare persoanele nu numai că se eliberează, dar în felul acesta pot găsi cele mai bune soluţii.

Muzica clasică şi nu numai are anumite beneficii asupra psihicului uman, afirmă specialiştii, pentru că muzica relaxează toţi muşchii. Mai mult, ascultarea melodiei preferate, sau cel puţin a unei piese care exprimă o anumită stare de spirit prin care trece individul, ajută la găsirea unor soluţii rapide. Mişcarea de orice fel ajută la menţinerea sufletului tânăr, dar şi a unui trup de invidiat.

Specialiştii precizează că urcatul pe scări are aceleaşi beneficii ca şi petrecerea unei jumătăţi de oră la sala de sport. De asemenea, prin mişcare se mai înţelege şi dansul, iar cel mai indicat este salsa pentru că acest stil pune în mişcare aproape toţi muşchii corpului.

Psihologii sfătuiesc persoanele care doresc să trăiască mai mult să aleagă provincia, pentru că viaţa la ţară este mult mai sănătoasă şi mai liniştită.

Citește și: