Florin Badescu - Mediafax
6167 vizualizări 10 oct 2015

Tom Jones a vorbit despre această rivalitate îndelungată a sa cu Engelbert Humperdinck şi a spus că nu se va împăca niciodată cu celebrul artist britanic, ajuns între timp la vârsta de 79 de ani.

Tom Jones, în vârstă de 75 de ani, care şi-a lansat, sâmbătă, un nou album şi o nouă carte, a acordat un interviu pentru publicaţia Metro şi a spus câteva cuvinte despre Humperdick. Cei doi cântăreţi au avut pentru o scurtă perioadă de timp acelaşi manager.

Întrebat de jurnalişti dacă doreşte să se împace cu rivalul său, Tom Jones a spus: "Nu. Situaţia e aşa cum obişnuiesc eu să spun: O dată ce eşti o scârbă, rămâi mereu o scârbă".

Întotdeauna a existat o concurenţă acerbă între cei doi cântăreţi britanici, afirmă site-ul Wales Online, potrivit căruia "Jones şi Humperdinck s-au antipatizat reciproc pentru succesul celuilalt şi au creat între ei o rivalitate clocotitoare".

Acelaşi site afirmă că cei doi artişti nu şi-au mai vorbit deloc în ultimele două decenii.

În 2013, Humperdinck l-a contactat pe Tom Jones pe Twitter: "Salut, Tom. Cred că ar trebui să uităm de neînţelegerile noastre şi să înregistrăm un duet în memoria fostului nostru manager Gordon Mills. Ce crezi despre asta?". Tom Jones nu a răspuns acestui mesaj şi nu a dat curs invitaţiei lansate de marele său rival.

Tom Jones a vorbit în acelaşi interviu şi despre reacţia pe care a avut-o după ce a aflat că a fost concediat de BBC din juriul ediţiei britanice a emisiunii "The Voice".

"Le-am spus să se ducă dracului", a dezvăluit artistul.

Cântăreţul galez a lansat sâmbătă un nou material discografic, albumul de coveruri "Long Lost Suitcaise", în care artistul interpretează o serie de piese lansate de cântăreţi şi trupe celebre, precum The Rolling Stones şi Hank Williams.

Engelbert Humperdinck (Arnold George Dorsey) este un cântăreţ britanic, născut în India. Numele de scenă sub care a devenit cunoscut este de fapt numele unui compozitor german care a trăit în secolul al XIX-lea, autorul libretului unei opere lirice pentru copii - "Hänsel şi Gretel". Engelbert Humperdinck nu este doar un solist apreciat, ci şi un compozitor de muzică de film, apărând adeseori însă şi ca actor în filme şi seriale de televiziune. A participat la ediţia din 2012 a concursului Eurovision cu piesa "Love Will Set You Free", însă a terminat competiţia pe penultimul loc - al 25-lea.

În cariera sa de 50 de ani, Tom Jones a avut un impact puternic asupra stilurilor muzicale pop, soul şi rhythm & blues şi a lansat piese celebre, precum "Delilah", "Mama told me not to come", "What's New Pussycat", "It's Not Unusual", "Sex Bomb", "Thunderball", "She's a lady", "Burning Hell", "Tower of Song" şi "Hit or Miss".

Tom Jones a primit titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a, în 2006. Alte momente semnificative din lunga sa carieră sunt câştigarea unui premiu Brit "pentru cea mai bună contribuţie a unui artist în muzică", un premiu Silver Clef pentru toate realizarile sale, premiul Hitmaker (SUA) din partea compozitorilor americani din Hall of Fame, în 2010, prestigiosul premiu Music Industry Trust (Marea Britanie), dar şi titlul de bărbatul anului 2012 din partea revistei GQ.

Artistul britanic a susţinut trei concerte şi în România, în 2007, 2011 şi 2013.

Citește și: