Fie că îşi vor petrece Revelionul în club, la restaurant sau acasă alături de familie sau de prieteni, românii vor avea grijă să se "cinstească" la trecerea dintre ani.

Pentru a evita însă mahmureala de a doua zi aceştia nu trebuie să consume mai multe sortimente de băuturi alcoolice la intervale scurte de timp, dar şi să aibă în vedere câteva "reguli de aur".

Regula 1: Nu combina băuturile alcoolice cu sucuri dulci.

Motivul - alcoolul se absoarbe mai repede în organism în acest caz.

Regula 2: Nu combina băuturile alcoolice cu energizante.

Motivul - astfel de combinaţii pot avea efect sedativ.

Regula 3: Nu consuma cocktailuri în cantităţi mari.

Motivul - unele ingrediente din cocktailuri pot masca gustul alcoolului şi astfel poţi consuma, fără voie, prea mult alcool.

Regula 4: Nu consuma alcool şi alimente grase în acelaşi timp.

Motivul - o astfel de combinaţie poate solicita prea mult ficatul.

Ce trebuie să ştii despre principalele sortimente de băuturi alcoolice

Berea are puţin alcool, dar este procesată mai greu de organism faţă de alte băuturi. Aceasta este şi eliminată mai greu.

Vinul care poate fi găsit pe rafturile magazinelor conţine, de multe ori, sulfaţi. Aceştia provoacă migrene şi pot da senzaţia de deshidratare.

Băuturile tari, ca vodca şi whiskey-ul, au un efect coroziv asupra stomacului şi a gâtului. În combinaţie cu sucuri, tendinţa de a le consuma în exces este foarte mare.

Lichiorurile sau cremele de whiskey conţin mult zahăr, motiv pentru care alcoolul este absorbit mai repede în organism decât în cazul altor băuturi.

Citește și: