5380 vizualizări 21 dec 2013

Friptura de porc în foi de varză poate reprezenta un fel principal ce poate fi servit chiar în ziua de Crăciun. Gustul inconfundabil al cărnii de porc capătă o savoare aparte odată cu îmbrăcarea ei în foi de varză, notează Reţeta perfectă.

INGREDIENTE FRIPTURĂ DE PORC ÎN FOI DE VARZĂ

● 1 varăză murată,

● 1 kilogram de carne de porc,

● 12 felii subţiri de slănină de porc, 

● 1 căpăţână de usturoi,

● 30 grame de unt,

● 1 pahar de vin alb,

● un praf de piper,

● ½ linguriţă de cimbru,

● ½ legătură de mărar,

● 1 praf de Ienibahar,

● 1 linguriţă de delicat.

MOD DE PREPARARE FRIPTURĂ DE PORC ÎN FOI DE VARZĂ

Pentru prepararea fripturii de porc în foi de varză trebuie să alocaţi în jur de 90 de minute. Din ingredientele menţionate mai sus veţi obţine 10 porţii de friptură de porc în foi de varză.

Astfel, pentru început trebuie să spălaţi carnea de porc, o puneţi la fiert la foc mic, în apă cât să o acopere, în care aţi dizolvat condimentul din legume. În timp ce se fierbe carnea, desfaceţi varza în foi şi, dacă este prea sărată, lăsaţi-o la desărat în apă rece. Apoi, lăsaţi carnea să se răcească în apa în care a fiert, apoi scurgeţi-o, porţionaţi-o şi presăraţi feliile de carne cu sare şi condimente după gust.

După aceea, înveliţi fiecare bucată de carne într-o felie de slănină, apoi în foaie de varză. Într-o cratiţă cu unt topit, înăbuşiţi căţeii de usturoi necurăţaţi de coajă, împreună cu pacheţelele astfel pregătite. Apoi, turnaţi câte puţină zeamă în care a fiert carnea, apoi acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi-o să fiarbă la foc mic, timp de 40 de minute.

Friptura de porc în foi de varză stropiţi-o cu vin şi introduceţi cratiţa în cuptor, pentru încă 10 minute. Restul reţetei de friptură de porc în foi de varză citiţi pe Reţeta perfectă.

Citește și: