2357 vizualizări 22 dec 2013

Tortul de iaurt cu piersici poate reprezenta desertul perfect în perioada Crăciunului, având în vedere că în această perioadă a anului obişnuim să mâncăm preparate grele. Fructele din tortul de iaurt cu piersici va ajuta la procesul de digestie, scrie Reţeta perfectă. Acesta este recomandat la o oră după servirea mesei principale, pentru a se evita indigestia.

INGREDIENTE TORT DE IAURT CU PIERSICI

● 5 pachete mari cu biscuiţi,

● o jumătate de sticluţă de esenţă de vanilie,

● 1 pliculeţ de gelatină roşie,

● 600 grame de iaurt,

● 1 conservă mare de piersici,

● 10 grame de pudră de gelatină,

● 400 de smântână pentru frişcă,

● 300 de grame de unt,  

● 200 grame + 2 linguri de zahăr,

● 1 pliculeţ de zahăr vanilat,  

● 1 pliculeţ de întăritor de frişcă.

MOD DE PREPARARE TORT DE IAURT CU PIERSICI

Se mixează biscuiţii în robot cât mai fin. Separat, se topesc la bain-marie 200 grame de unt şi se toarnă peste biscuiţi. Se frământă cu mâinile până se îmbibă bine toţi biscuiţii şi amestecul ajunge să arate ca nisipul ud. Se adaugă un pliculeţ de zahar vanilat şi se mai frământă puţin. Se pune amestecul de biscuiţi într-o tavă cu pereţii detaşabili şi se nivelează bine cu degetele să fie compact. Se dă la frigider jumătate de oră sau la congelator 15 minute.

Se freacă untul rămas cu 200 grame de zahăr până rezultă o cremă suficient de fină. Peste această cremă se adaugă esenţa de vanilie şi se omogenizează. Se mixează smântâna de frişca împreună cu un pliculeţ de întăritor de frişcă.

Peste crema de unt cu zahăr se adaugă iaurtul şi se amestecă bine să se omogenizeze. Se taie piersici cubuleţe şi se adaugă în crema de iaurt. Se adaugă şi frişca şi se amestecă de jos în sus până se încorporează.

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece în jur de 10 minute. Pliculeţul de glazură roşie sau albă, după preferinţe. Se amestecă cu două linguri de zahăr şi cu 250 grame apă sau 270 grame sirop de la piersicile din conservă. Gelatina se pune la topit pe bain-marie - fără ca vasul cu gelatină să atingă apa de dedesubt şi fără ca gelatina să fiarbă. După ce gelatina a devenit lichidă, se adaugă treptat în crema de iaurt cu frişca şi fructe, se amestecă, apoi crema se toarnă peste blatul de biscuiţi scos din frigider sau congelator.

Tortul de iaurt cu piersici se ornează cu feliuţe frumoase de piersici şi la final, se toarnă de la mijloc spre margini, glazura de gelatină roşie sau albă.

Mai multe despre cum se face tortul de iaurt cu piersici pe Reţeta perfectă.

 

Citește și: