Silviu Bănilă
240 vizualizări 29 oct 2014

11% dintre americani cred că HTML este o boală cu transmitere sexuală, potrivit unui studiu realizat de Vouchercloud.net. De asemenea, 27% dintre americani consideră că gigaoctetul este o insectă din America de Sud, 23% cred că MP3 este un robot din Star Wars şi 18% au identificat Blu-ray ca fiind un animal marin.

Dumnezeu, creatorul Universului, decide scorurile meciurilor de fotbal american, în viziunea a 27% dintre americani. Studiul a fost realizat în luna ianuarie a anului 2013 în rândul a 1.033 de persoane.

51% dintre americani suspectează că termenul de „cloud computing” (stocare informaţiilor pe servere cloud) are legătură cu datele meteo, în timp ce 26% cred că soarele orbitează în jurul Pământului. În Marea Britanie, unu din cinci subiecţi ai unui studiu ar face sex cu un robot. De asemenea, 33% dintre britanici estimează că într-o zi roboţii vor înlocui soldaţii, poliţiştii şi profesorii.

Cât despre ospitalitate, un studiu recent arată că 40% dintre americani şi-ar salva câinele, în locul unui turist străin. De asemenea, cu cât americanii sunt mai duşi la biserică, cu atât susţin aplicarea torturii în cazul suspecţilor de terorism, sugerează un studiu Pew Research Center din 2009, realizat în rândul a 742 adulţi.

În privinţa inteligenţei, americanii de rând se cred mai deştepţi decât... americanii de rând. Bărbaţii albi sunt mai predispuşi decât femeile şi afro-americanii să spună că „sunt mai inteligenţi” decât ceilalţi.

Totodată, potrivit unui studiu CNBC din 2013, 46% dintre americani se opun legii sănătăţii, Obamacare, în timp ce 37% nu sunt de acord cu Affordable Care Act. „Cireaşa de pe tort” este reprezentată de un studiu Kantar, care arată că 75% dintre americani „cred că sondajele sunt subiective” şi nu au încredere în sociologi. Studiul Kantar a fost realizat în 2013 în rândul a 1.011 americani.
 

 

 

Citește și: