Femeia în vârstă de 61 de ani este ghicitoare în cărţi de tarot şi a susţinut că mama sa a avut o aventură cu pictorul şi că ea este fiica acestuia, motiv pentru care are dreptul de a moşteni o parte din averea lui Dali.

Fundaţia Salvador Dali a transmis, însă, că tribunalul din Madrid care a cerut un test ADN pentru tranşarea acestui caz a stabilit că Pilar nu are niciun fel de legătură biologică cu celebrul artist.

Convingerea femeii că este ruda lui Dali a făcut autorităţile să dea ordin pentru ca rămăşiţiele sale să fie deshumate, în aşa fel încât să poată fi prelevate probe biologice pentru analize. În luna iulie, experţii au luat fragmente de păr, unghii şi oase pentru a putea să ducă la capăt testul ADN.

Fundaţia a mai transmis şi că rămăşiţele pictorului vor fi reînhumate tot în Muzeul Dali din nord-estul oraşului Figueres din Spania, locul său de naştere. Dali a murit în 1989, la vârsta de 84 de ani.

Pilar Abel a susţinut tot timpul că este rezultatul unei aventuri pe care mama sa a avut-o cu artistul pe vremea când aceasta lucra la gospodăria sa din Figueres, în anii 1950. „Îmi caut identitatea, caut să aflu cine sunt. Vreau doar să se ştie adevărul”, a declarant femeia.

Ea a mai spus şi că spera să-şi poate schimba numele de familie în Dali, dar a insistat că nu o interesează în niciun fel moştenirea: „Tatăl meu merită mai mult decât atât”.

Ce au mai descoperit experţii: „Este un miracol”

Celebra mustaţă a lui Salvador Dali a rămas intactă după aproape 30 de ani de la moartea pictorului. Constatarea a fost făcută de experţii care l-au exhumat pe Dali după ce o clarvăzătoare a cerut un test ADN, susţinând că este fiica pictorului. 

„Mustaţa sa este intactă, ca limbile ceasului la 10 şi 10, exact cum îi plăcea. Este un miracol”, a declarat Narcís Bardalet, cel care a îmbălsămat corpul lui Dali după moartea sa în 1989 şi care acum a ajutat la exhumarea sa. 

Pictorul este depus într-o criptă la muzeul proiectat de el în oraşul natal, Figueres din Catalonia. Rămăşiţele sale au fost dezgropate petru a ajuta la efectuarea unui test de paternitate cerut de o clarvăzătoare de 61 de ani care susţine că este singurul copil al pictorului. 

„Corpul lui Dali seamănă cu o mumie, parcă ar fi lemn”, a mai spus Bardalet. El a apreciat că trupul va rămâne în stare bună mult timp de acum încolo. „Mustaţa este acolo şi va fi pentru multe secole”, a mai spus el. 

 

 

Citește și: