Laura HOLBAN
46355 vizualizări 29 feb 2012

Bulgarii aplică o metodă de tortură pe câini, tradiţia spunând că astfel animalele vor scăpa de rabie. Mai multe grupuri de activişti pentru drepturile animalelor au reuşit să interzică aceste obiceiuri încă din 2006, însă localnicii unor sate izolate continuă să aplice astfel de tratamente acestor animale, anunţă Daily Mail.

Timp de sute de ani, localnicii unui sat izolat din sud-estul Bulgariei au urmat această tradiţie, primăvară după primăvară. Astfel, câinii sunt legaţi de o frânghie, agăţată între doi stâlpi. Animalele sunt învârtite apoi pentru câteva secunde bune, cât se răsuceşte sfoara, iar apoi sunt lăsaţi să cadă într-o baltă, cu viteză, presupunând că aceste practici îi vor scăpa de rabie. După ce au fost învârtiţi cu o viteză ameţitoare, câinii speriaţi nu mai reuşesc nici să înoate.

În ciuda faptului că această tradiţie a fost interzisă prin lege, membrii unui grup care militează pentru drepturile animalelor, cu sediul în Sofia, au ieşit în inspecţie pe malul râului Veleka. Aceştia vroiau să se asigure chiar ei că localnicii respectă normele în vigoare. Legea le permite totuşi localnicilor să arunce animalele în apă şi să le lase apoi să înoate până la mal, fără a le mai învârti însă.

"Nu este ideal, dar este mai bine decât înainte. Totuşi, aceste tradiţii sunt vechi de sute de ani. Nu se pot schimba peste noapte. Nu poţi opri astfel de obiceiuri cu o simplă lege", a mărturisit primarul satului, Petko Arnaoudov.

Citește și: