Adriana Stanca
5415 vizualizări 29 ian 2014

Robert, creatorul paginii de Facebook „Dumnezeu”, şi bloggeriţa Freija Vanir au fost invitaţii lui Lucian Mîndruţă la emisiunea „Schimbă vorba” de miercuri, 29 ianuarie.

Cei doi au discutat despre cenzurarea paginilor de pe celebra reţea de socializare, printre care cele cu tilul „Dumnezeu”, „Sfântul Duh” şi „Atei şi Agnostici Români”.

Robert povesteşte că pagina „Dumnezeu”, blocată pe 23 ianuarie, a fost înfiinţată pentru a promova o idee, aceea că statul şi biserica sunt separate.

Acesta precizează însă că a făcut apel şi aşteaptă rezolvarea problemei: „Tu poţi să ţii pentru tine ceea ce consideri sfânt, însă nu trebuie să-mi impui mie să consider sfântă chestia respectivă”, spune el.

De asemenea, Freija Vanir spune că “nu poţi să mergi prea departe atacând o idei; ideile nu au drepturi, ideile nu sunt persoane, ideile nu au sentimente, ele pot fi făcute ferfeni; problema intervine doar atunci când ataci o persoană, direct”.

Cu toate acestea, ea admite că la un moment dat a trecut printr-o „perioadă de criză religioasă”: „Mergeam la biserică şi-mi făceam rugăciunea de cinci ori pe zi”.

Ce a făcut-o să se schimbe, aflaţi în emisiunea „Schimbă vorba”.

Citește și: