Silviu Bănilă
686 vizualizări 8 ian 2019

Actorul este unul dintre cei mai vehemenţi critici la adresa administraţiei Trump, scrie Daily Star. Într-o intervenţie virulentă, De Niro a sugerat că preşedintele SUA, Donald Trump - care a făcut comentarii controversate la adresa mexicanilor şi musulmanilor - este adept al supremaţiei albe şi chiar fascist.

De Niro, în vârstă de 75 de ani, a declarat: „Cred că acolo duce totul. Dacă ar avea ocazia, ar distruge ţara asta. Au râs şi de Hitler. Toţi păreau amuzanţi - Hitler părea amuzant, Mussolini părea amuazant şi alţi dictatori la fel.

Ceea ce mă deranjează este că unii oameni l-ar putea considera un model demn de urmat, în viitor şi vor fi afectaţi de acest lucru, dar vor fi mai deştepţi şi vor produce mai multe stricăciuni decât un despot”, a spus De Niro.

În octombrie 2018, o bombă artizanală a fost trimisă la sediul companiei de producţie a actorului, situat în New York. Expeditorul ar fi fost Cesar Sayoc, un susţinător al lui Trump.

 Înainte ca Trump să devină preşedinte al SUA, De Niro avea reputaţia unui personaj tăcut în viaţa publică.

Dar câştigătorul a două premii Oscar a considerat că actualul preşedinte nu poate fi convins „cu frumosul”, susţinând că inamicii lui trebuie să lupte „cu foc împotriva focului”.

Pentru De Niro, Trump - care are 72 de ani - este un „maestru al escrocheriilor”, înconjurat de „fum şi oglinzi”. În iulie 2018, Trump a răspuns dur criticilor lui De Niro, acuzându-l pe actor - care a jucat rolul boxerului Jake LaMotta în succesul „Taurul Furios” (1980) - că „a încasat prea multe lovituri în cap”.

 „Robert De Niro, un individ cu un coeficient de inteligenţă foarte scăzut, a primit prea mulţi pumni în cap, de la boxeri adevăraţi. L-am urmărit aseară şi chiar cred că a fost lovit în cap. Cred că nu-şi dă seama că economia se află în cel mai bun moment al său, angajările au atins un nivel record şi multe companii revin cu banii în ţară. Trezeşte-te, Punchy!”, a exclamat Trump.

Citește și: