Marian Floranescu
6316 vizualizări 23 mai 2012

ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

GOOGLE sărbătoreşte astăzi 78 de ani de la naşterea americanului ROBERT MOOG, unul dintre pionierii muzicii electronice.

Cu această ocazie, în locul literelor care formează cuvântul Google, apare un sintetizator în miniatură. Astfel, orice persoană poate compune o melodie proprie, pe care o poate trimite apoi oricui doreşte, prin intermediul serviciului Google Plus.

Iată paşii de urmat pentru a te transforma în ROBERT MOOG şi a compune o melodie pe GOOGLE, pe care apoi să o trimiţi prietenilor pe GOOGLE PLUS:

1. Apasă butonul roşu "Record" din dreapta.

2. Începi să "cânţi" pe clape. Dacă vrei să schimbi tonalitatea, volumul sau efectele speciale care însoţesc sunetele sintetizatorului, dă click pe butoanele virtuale.

3. Apasă din nou butonul "Record" sau cel de "Stop" pentru a opri înregistrarea.

4. Apasă butonul "Play" şi ascultă melodia compusă.

5. Dacă îţi place, apasă pe butonul "g+" şi trimite-o prietenilor de pe GOOGLE PLUS.

ROBERT MOOG s-a născut în New York, pe 23 MAI 1934. Aici a absolvit, în 1952, Bronx High School of Science. În 1957, a fost licenţat în fizică la Queens College şi în inginerie electrică la Columbia University. Ulterior, a obţinut un doctorat în inginerie fizică la Cornell University.

ROBERT MOOG a fondat două companii pentru fabricarea de instrumente muzicale electronice. Una dintre ele funcţionează şi în prezent, în SUA, sub denumirea de Moog Music.

CITEŞTE AICI TOTUL DESPRE ROBERT MOOG ÎN GOOGLE.


GOOGLE a omagiat în trecut multe personalităţi ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse "surprize" în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

 

Citește și: