Mihai SCHIAU
5871 vizualizări 23 mai 2012

ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

GOOGLE sărbătoreşte astăzi 78 de ani de la naşterea americanului ROBERT MOOG, unul dintre pionierii muzicii electronice.

ROBERT MOOG s-a născut în New York, pe 23 MAI 1934. Aici a absolvit, în 1952, Bronx High School of Science. În 1957, a fost licenţat în fizică la Queens College şi în inginerie electrică la Columbia University. Ulterior, a obţinut un doctorat în inginerie fizică la Cornell University.

ROBERT MOOG a fondat două companii pentru fabricarea de instrumente muzicale electronice. Una dintre ele funcţionează şi în prezent, în SUA, sub denumirea de Moog Music.

ROBERT MOOG a primit, în 1970, un premiu Grammy pentru întreaga activitate, oferit de o organizaţie a muzicienilor şi producătorilor de muzică din SUA.

ROBERT MOOG a primit, în 2002, premiul Technical Grammy Award, pentru realizări deosebite în domeniul înregistrărilor muzicale, dar şi un doctorat onorific din partea Berklee College of Music.

MOOG este şi numele unui film documentar inspirat de viaţa lui ROBERT MOOG. Filmul MOOG a apărut în 2004, în regia lui Hans Fjellestad.

ROBERT MOOG a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală pe 28 aprilie 2005.

ROBERT MOOG a murit patru luni mai târziu, pe 21 august 2005, pe proprietatea sa din Carolina de Nord.

ROBERT MOOG dă şi numele unei fundaţii, Bob Moog Memorial Foundation, înfiinţată în 2006 şi care se ocupă cu strângerea de fonduri în vederea dezvoltării muzicii electronice.

GOOGLE îl omagiază pe ROBERT MOOG pentru toate aceste realizări.


GOOGLE a omagiat în trecut multe personalităţi ori date marcante din istoria omenirii sau a pregătit utilizatorilor diverse "surprize" în momentul în care efectuau o anumită căutare pe GOOGLE:

Citește și: