Departamentul Life
1283 vizualizări 11 sep 2018

"Întotdeauna am fost atras de ideea de răufăcător, încă de când eram copil şi am interpretat astfel de personaje de multe ori", a mărturisit Robert Redford la premiera care a avut loc luni seară.

Luna trecută, Redford anunţa că acesta a fost ultimul său rol din carieră. În continuare, vrea să petreacă mai mult timp dedicându-se artelor şi regiei.

Filmul "The Old Man & the Gun", în care mai joacă Sissy Spacek, Danny Glover şi Casey Affleck, este programat să fie lansat pe marile ecrane pe 28 septembrie.

Robert Redford - cunoscut pentru rolurile sale din filme precum "Butch Cassidy şi Sundance Kid /Butch Cassidy and Sundance Kid", "Cacealmaua/ The Sting" şi "Toţi oamenii preşedintelui/ All the President's Men", pentru o serie de lungmetraje pe care le-a regizat ("Oameni obişnuiţi/ Ordinary People", "Cândva, pe aici, trecea un râu/ A River Runs Through It", "Spune-mi cu cine te însoţeşti/ The Company You Keep"), celebru pe Broadway ("Desculţ în parc/ Barefoot in the Park") şi pentru sprijinul ferm acordat cinematografiei independente ca fondator al Institutului Sundance şi al festivalul omonim - a mai vorbit şi în trecut despre planurile sale de retragere. În 2016, el povestea că actoria l-a obosit: "Sunt o persoană neliniştită, aşa că este greu pentru mine să aştept să fac dublă după dublă".

De-a lungul timpului, începând cu banii primiţi pentru rolul Sundance Kid, Redford a cumpărat o întreagă staţiune de schi pe latura estică a Muntelui Timpanogos, în Utah. Iniţial şi-a numit domeniul Timp Haven, dar ulterior l-a redenumit Sundance. Redford a fondat apoi Institutul Sundance, festivalul, cinematografele, catalogul şi canalul de televiziune omonime, toate dedicate producţiei de film independent şi amplasate în fostul orăşel minier Park City din Utah (la mai puţin de 50 de kilometri de staţiunea cumpărată de actor).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind şi un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi/ Ordinary People" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

 

Citește și: