44 vizualizări 27 oct 2009

Potrivit The Times, al şaptelea film din seria "Harry Potter", "Robin Hood" cu Russel Crowe în rolul principal, noua ecranizare "Alice in Wonderland", realizată de Tim Burton, şi animaţia "Toy Story 3" se numără printre peliculele cotate cu şanse în a domina topurile încasărilor în 2010, relevă The Times.

Intitulat "Harry Potter and the Deathly Hallows", noul film continuă saga vrăjitorilor aflaţi în căutarea unor obiecte cu proprietăţi magice, de data asta în afara Şcolii Hogwarts. Pelicula va avea două părţi, care vor fi lansate în noiembrie 2010 şi, respectiv, în iulie 2011.

Tot anul viitor va rula o nouă ecranizare a poveştii lui Robin Hood, cu Russell Crowe în care rolul celebrului justiţiar.

Cel care îi va da replica actorului va fi Matthew McFadyen, în rolul şerifului din Nottingham. Asta după ce producătorii şi-au dorit iniţial ca Russell Crowe să joace în dublu rol - atât ca personaj pozitiv, cât şi negativ.Regia este semnată de Ridley Scott, care a mai lucrat cu Crowe în 2000, la "Gladiator".

Noul "Robin Hood" va fi lansat la jumătatea lunii mai.

Şi regizorul Tim Burton va colabora, încă o dată, cu Johnny Depp, la ecranizarea inedită a cărţii "Alice in Wonderland". Actorul va intra în pielea Pălărierului Nebun. Din distribuţie mai fac parte Helena Bonham Carter - cu care Depp a jucat în "Povestea lui Sweety Tod", Stephen Fry, Alan Rickman şi Christopher Lee, iar scenariul urmăreşte şi o continuare a cărţii scrise de Lewis Carroll. Premiera peliculei este programată pentru primăvara anului 2010.

Al treilea film al seriei de animaţie "Toy Story" se numără, şi el, printre producţiile considerate de succes anul viitor.

În noua peliculă a studiourilor Pixar, jucăriile sunt obligate să-şi caute o nouă reşedinţă şi un nou stăpân, după ce proprietarul lor se mută în alt oraş, pentru a studia la liceu.

Alte producţii aşteptate să fie pe primele locuri în box-office anul viitor, potrivit publicaţiei citate, sunt al treilea film din seria "The Chronicles of Narnia", thriller-ul SF "Predators", cu Adrien Brody în rolul principal, şi "The Wolfman", remake al unui horror clasic, în care vor juca Benicio Del Toro şi Anthony Hopkins. (D.M.)

Citește și: