Mădălina CHIŢU
821 vizualizări 19 mar 2012

Sub sloganul "Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guiness Book of World Records!", organizatorii unui târg de nunţi îşi propun să scoată Olanda din Cartea Recordurilor cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă.

Actualul record, care aparţine Olandei, obţinut în decembrie 2009, a intrat în Cartea Recordurilor cu o trenă lungă de 2.488 de metri. Organizatorii Mariage Fest vor să doboare acest record cu o rochie de mireasă cu o trenă de 2.750 de metri.

Rochia a fost croită din 4.700 metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 metri de căptuşeală, 5,5 metri corset din dantelă chantilly pe care s-au cusut perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de şase milimetri. Pentru realizarea rochiei au fost folosite 1.857 ace de cusut, 150 de papiote de aţă de cusut şi au fost necesare 100 de zile de lucru, potrivit unui comunicat al organizatorilor remis gândul.

Prezentarea rochiei va fi realizată în două părţi. Pentru a fi cât mai vizibilă şi mai uşor de măsurat trena va fi legată de un balon cu aer cald care va fi ridicat prima dată, marţi, la ora 17,00, în Piaţa Constituţiei şi la 19,30. Odată cu cea de-a doua ridicare pe traseul fântânilor din zona Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei va fi iluminat cu 300 de torţe, făclii, skyrose şi jocuri de artificii.

Citește și: